Sterrenkaart op zak: Star Walk van VITO Technology

Sterrenkijken op de iPhone: het kan met de nieuwe applicatie Star Walk van VITO Technology. Je ziet sterren, sterrenbeelden en andere nuttige informatie op je huidige locatie.

star walkOntwikkelaar VITO Technology heeft Star Walk uitgebracht, een applicatie waarmee je de sterrenhemel kunt zien. Bijna 9.000 objecten zijn aanwezig in de meegeleverde database, waaronder planeten, sterren en sterrenclusters. Star Walk is natuurlijk niet geschikt voor wetenschappelijk gebruikt, maar wel ideaal als je ergens verzeild raakt, een prachtige sterrenhemel ziet en wilt weten welke sterren en sterrebeelden er zoal aan de hemel te zien zijn.


starwalkVITO Technology is niet de eerste de beste ontwikkelaar: ze maken al jarenlang applicaties voor andere mobiele platformen. Star Walk gebruikt je GPS om automatisch je locatie te bepalen, zodat de getoonde sterrenhemel meteen aangepast wordt aan je omstandigheden. Met een tijdmachine-functie kun je zien hoe de hemel er op een andere dag uitziet. Er is ook een rekenhulp voor maanfasen aanwezig.

Mocht je in het bezit zijn van een eerste generatie iPhone of een iPod touch, dan kun je eventueel ook je locatie handmatig invoeren.

Meer info: VITO Technology
Installeren: Star Walk (€3,99 / $4,99)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.