‘Apple TV kan straks reclame overslaan’

Apple zou in gesprek zijn met kabelbedrijven om streaming tv-diensten zonder reclame te kunnen aanbieden. De consument moet wel een abonnement afsluiten.

sport tv reclame overslaanApple wil afspraken maken met tv-aanbieders om te zorgen dat je straks reclames kunt overslaan op de Apple TV. Gebruikers moeten daarvoor wel een abonnement afsluiten. Apple’s nieuw op te richten tv-dienst werkt alleen via internet en is afhankelijk van afzonderlijke afspraken met de netwerken. Dat schrijft voormalig Wall Street Journal-verslaggeefster Jessica Lessin. De klant betaalt en Apple betaal vervolgens weer een vergoeding aan de kabelaanbieders, om de misgelopen reclame-inkomsten te compenseren.


Apple zou al een jaar in gesprek zijn met kabelaanbieders om streaming tv te kunnen aanbieden via de Apple TV. De gesprekken zijn na aanvankelijke aarzeling in een stroomversnelling geraakt, meldt Lessin. Een deal met Time Warner is bijna rond. Daarbij gaat het om televisiekijken met een Apple-apparaat als settopbox en een software-interface van Apple. Cruciaal daarbij is de vraag hoe Apple iets zou kunnen aanbieden dat lucratiever is voor de kabelbedrijven dan hun huidige distributiemethode. Voor het huidige televisiebestel zouden Apple’s plannen een verstorend effect hebben. Consumenten zijn al gewend om snel door reclames te spoelen op hun digitale videorecorder, maar de verkoop van tv-reclames is nog sterk afhankelijk van kijkcijfers.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.