Palm lanceert eigen App Store

Concurrentie voor de App Store! Toestelmaker Palm heeft een eigen App Store aangekondigd waarmee de weinige gebruikers die nog van het platform gebruikmaken extra software kunnen installeren.

palm app storeEr zijn heel wat toestelmakers die hebben aangekondigd dat ze in navolging van Apple een eigen App Store willen openen. De aankondiging vandaag van een nieuwe App Store komt echt uit onverwachte hoek: Palm, het bedrijf waar we bijna tien jaar lang een fantastische website aan hebben gewijd. Palm had al een eigen softwarewinkel, maar breidt dit nu uit naar een applicatie op het startscherm, precies zoals de App Store-applicatie op de iPhone.

Er zijn meer dan 5.000 applicaties in de winkel verkrijgbaar, waarvan ruim 1.000 gratis zijn. De cijfers geven een wat vertekend beeld: heeft Palm er tien jaar over gedaan om op 5.000 uit te komen, terwijl de Apple App Store in vijf maanden tijd al op het dubbele zit? Niet helemaal een eerlijke vergelijking: ooit had Palm meer dan 20.000 applicaties, maar veel ontwikkelaars keerden het platform de rug toe omdat er te weinig nieuwe ontwikkelingen kwamen. Net als de gebruikers, overigens.

De komende maanden kunnen we nog meer aankondigingen van App Stores verwachten: Nokia gaat de bestaande Download-applicatie nieuw leven inblazen en Windows Mobile is ook met een eigen app store bezig.

Meer info: Palm Software Store
Via: iPhone Matters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2008, 13:43
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, palm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.