Google Chromecast-app nu in Nederlandse App Store beschikbaar

Google heeft de Chromecast-app in de Nederlandse App Store beschikbaar gesteld. Dit hint naar een verkoop van de dongle in Nederland.

ChromecastGoogle’s Apple TV-concurrent Chromecast is nog niet via officiële kanalen in Nederland verkrijgbaar, maar de bijbehorende app voor de iPhone en iPad kan sinds vannacht wel in de Nederlandse App Store worden gedownload. Met de app kun je een pas gekochte Chromecast instellen, zodat het apparaatje werkt op je Wi-Fi-netwerk. De internationale uitrol van de app kan er wel eens op wijzen dat Google binnenkort de Chromecast in Nederland wil aanbieden.

Naast Nederland is de Chromecast iOS-app ook in vele andere landen beschikbaar. Tot voor kort beperkte de applicatie zich enkel tot de Amerikaanse App Store.

De Chromecast is een klein apparaatje dat je in de HDMI-poort van je televisie kunt steken. Vervolgens kun je een video op je iPhone, iPad, computer of een ander apparaat naar de dongle sturen, zodat je hem op je tv kunt bekijken. Uiteraard moet de app waarmee je de video zendt wel Chromecast ondersteunen. Het apparaatje ondersteunt daarnaast onder andere YouTube, Netflix en Google Play als losse diensten.

Het idee achter Chromecast lijkt erg op Apple’s AirPlay, waarmee je video’s in nagenoeg iedere app naar een Apple TV kan sturen. De diensten verschillen echter op een paar vlakken. We hebben de twee in een eerder artikel al eens uitgebreid met elkaar vergeleken.

Downloaden: Chromecast (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2013, 9:40
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.