Liquipel coating

Liquipel wil Apple Watch waterdicht maken

Liquipel wil de Apple Watch waterdicht maken, door een speciale nanocoating aan te brengen. Hiermee riskeer je wel je garantie.

Liquipel coatingDe Apple Watch is waterbestendig, waardoor hij bijvoorbeeld gebruikt kan worden in de regen. Maar een eindje zwemmen gaat niet: de kans is dan namelijk groot dat de Apple Watch alsnog kapotgaat. Daar wil het Amerikaanse Liquipel een oplossing voor bieden: door je Apple Watch hun kant op te sturen, wordt het horloge helemaal waterdicht gemaakt.

Liquipel maakt electronica bestand tegen water, door er een speciale coating overheen te smeren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld al langer een iPhone gebruiken terwijl hij in een bak water ligt. Het bedrijf wil deze zelfde nanocoating op de Apple Watch gebruiken. Ze zijn er vroeg bij, aangezien de Apple Watch nog niet eens op de markt is. Pas in 2015 wordt het horloge verkocht. Pas dan zal ook blijken hoe makkelijk de Apple Watch uit elkaar gehaald kan worden.

Met de Liquipel-coating wordt de Apple Watch waterdicht, maar dat is niet zonder zijn nadelen: door de Apple Watch open te schroeven kan je namelijk je garantie bij Apple verliezen.

We hebben de afgelopen jaren wel vaker over Liquipel geschreven. In 2012 waren er bijvoorbeeld geruchten dat het bedrijf een waterwerende laag geen aanbrengen op de iPhone 5. Dit gebeurde uiteindelijk toch niet. Er waren toen meerdere bedrijven geïnteresseerd in een samenwerking met Apple om de iPhone waterdicht te maken. Zo toonde ook HZO interesse in een samenwerking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 15:29
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.