Kindle-applicatie voor de iPad krijgt kleur

Amazon heeft meer informatie en screenshots vrijgegeven van de Kindle-applicatie voor de iPad. Die gaat afbeeldingen in kleur bevatten en kan tussen apparaten synchroniseren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad kindleAmazon gaat voor de iPad ook een applicatie maken waarmee je Kindle-boeken kunt lezen. Dat is goed nieuws voor mensen die al wat digitale boeken bij Amazon hebben gekocht en die straks ook op de iPad willen lezen. Vorige week liet Amazon in het persbericht over Kindle voor Mac OS X al iets doorschemeren over een iPad-versie en nu hebben ze meer informatie gegeven. Uit de screenshots die ze beschikbaar stellen, krijg je een goede indruk hoe het er straks uit gaat zien. Nieuw is dat de boeken ook afbeeldingen in kleur zullen bevatten.

Omdat de Kindle (het apparaat) zelf geen kleurenscherm heeft, zijn alle boeken in zwart/wit uitgevoerd. Dat gaat straks veranderen. Het mooie is dat je de Kindle-boeken op meerdere apparaten kunt lezen en onderling kunt synchroniseren: heb je thuis met je iPad op de bank in een boek gelezen, dan kun je later onderweg op de iPhone gewoon verder lezen. Dit gebeurt dankzij Whispersync. De applicatie onthoudt waar je bent gebleven, ook op andere apparaten. Er zijn meer dan 450.000 titels beschikbaar, waarvan je altijd een gratis sample kunt downloaden (meestal het eerste hoofdstuk).

kindle ipad

De iPad-applicatie zal worden aangepast aan het apparaat, zodat je de beste leeservaring op je tabletscherm krijgt. Je kunt de achtergrondkleur en het lettertype aanpassen.

Update: de applicatie zal bij de lancering van de iPad niet meteen beschikbaar zijn, vreest de New York Times. Amazon heeft aan NYT laten weten dat ze niet de beschikking over een iPad hebben en geen ongeteste applicatie willen uitbrengen. Je kunt aanvankelijk wel de Kindle-applicatie voor de iPhone installeren.

Inmiddels is bekend dat de informatie van de New York Times niet klopt: de Kindle-applicatie juist wel op de dag van de lancering beschikbaar.

In het artikel is ook te lezen, dat je een virtuele boekenplank kunt bekijken, waarbij op de achtergrond een silhouet van een lezende persoon te zien is. De stand van de zon varieert gedurende de dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 14:29
Categorie Apps
Onderwerpen amazon, e-mail, ebook, facebook, handtekening, kindle