iOS 6 Apple TV Beta 2: iconen verplaatsen door te wiebelen

In de tweede beta van iOS 6 voor de Apple TV is het mogelijk om icoontjes te laten wiebelen. Daarna kun je de icoontjes verplaatsen. Dit werkt op een vergelijkbare wijze als het wiebelen van icoontjes op de iPhone en iPad, alleen maar met één icoon tegelijk.

apple tv iconsApple bracht eerder deze week niet alleen iOS 6 beta 2 voor iPhone, iPad en iPod touch uit, maar de Apple TV kreeg ook een bijpassende update. Deze tweede beta van iOS 6 voor de Apple TV blijkt een interessante nieuwe functie te bevatten: de wiggle modus. Het blijkt mogelijk om de icoontjes op het scherm te herschikken door ze te laten wiebelen. Dit is vergelijkbaar met de wiebelanimatie op een normaal iOS-apparaat. Dit doe je door de selectieknop ingedrukt te houden, waarna je de iconen kunt verplaatsen.

Er is wel een verschil met de normale werkwijze op een iPhone of iPad. Je kunt namelijk niet alle iconen tegelijk laten wiebelen, maar alleen het icoon dat momenteel geselecteerd is.

Interessant voor de fans van de Apple TV: John Gruber van Daring Fireball heeft gezegd dat Apple geen plannen had om tijdens de WWDC-keynote iets over televisie te zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat Apple de plannen in de ijskast heeft gezet. “Something big is going on with Apple TV in Cupertino”, zegt Gruber. “But it’s still being cooked”. We zullen dus nog even geduld moeten hebben. Gruber heeft veel connecties binnen Apple en weet meestal redelijk goed wat er gaande is. Sterker nog, Apple zou hem wel eens als onofficiële spreekbuis naar de buitenwereld kunnen gebruiken.

Tipgever: Tsjaap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 17:28
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.