iCulture iKids logo

iKids week 12: Photo Safari, Prins Bof en meer

In de iKids van week 12 lees je over letters en woorden leren met Prins Bof, een bordspel spelen met Photo Safari en vrolijke paas-updates in de App Store.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoKinderen die verslingerd zijn aan de iPad kunnen zich nogal afzonderen, maar sommige apps krijgen het tegenovergestelde voor elkaar. Groovles Photo Safari bijvoorbeeld, een app die van de iPad een interactief bordspel maakt waar het hele gezin aan kan meedoen. Een andere aanrader is de taal-app van Prins Bof, die kinderen probeert te helpen met lezen in een wereld die doet denken aan Duizend-en-een-nacht. De extraatjes van deze week zijn alle apps die een vrolijke paas-update kregen, waaronder favorieten als Kleine Luchthaven en Sago Mini Friends. Met zoveel nieuw speelmateriaal kunnen de liefhebbers weer even vooruit.

Groovles Photo Safari

We komen steeds vaker bordspelletjes voor op de iPad tegen, en binnen die categorie is het spiksplinternieuwe Groovles Photo Safari zeker een vermelding waard. In deze app kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar om de beurt aan de pijl draaien om stappen op het virtuele speelbord te zetten. Daar moeten ze vervolgens foto’s zien te verzamelen van de Groovles, kleine en zeer beweeglijke ruimtefiguren. Een kwestie van snel klikken dus! Om het geheel uitdagend te houden zijn er – zoals het een goed bordspel betaamt – ook speciale vakken die spelers een beloning of juist pech opleveren. In Photo Safari draait het echt om samen spelen, dus probeer de applicatie vooral een keertje uit.

Prins Bof

In deze taal-app kunnen kinderen van 5 tot 7 jaar in een Alladin-achtige omgeving spelen met letters en woorden om beter te leren lezen. Zo valt er te luisteren naar een verhaal over Prins Bof, maar kunnen kinderen ook zelf aan de slag met het ontdekken van letters in de sterren, het bezweren van slangen en andere oosterse activiteiten. De mooi geanimeerde applicatie wordt naarmate je verder in het spel komt steeds moeilijker: je begint bij de eerste woordjes en eindigt bij het zelf lezen van een verhaal. Een nadeel is de ietwat lange duur van de oefeningen, die daardoor wat eentonig worden. Maar met dat minpuntje kunnen we leven, want de opbouw en uitvoering van Prins Bof maken de applicatie een aanrader voor beginnende lezers.

Paasstemming

Nog meer nieuws in de App Store: een aantal leuke apps hebben alvast een paas-update gekregen. Zo heeft het populaire Easy Studio allerlei eieren, paashazen en andere lente-achtige taferelen erbij gekregen, zodat kinderen ook daar mooie animaties en stop-motion films mee kunnen maken. Tegelijkertijd hebben de ontwikkelaars van Sago Mini Friends een spelletje eieren zoeken toegevoegd, samen met twee andere nieuwe activiteiten. En ook Kleine Luchthaven kreeg een update met een verstopte paashaas, een vlinder en animaties van kersenbloesems. Genoeg leuke apps om vast in de paasstemming te komen!

easy studio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.