Downgraden iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 beperkt op iOS 6

De mogelijkheid om te downgraden naar oudere firmwareversies op de iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 wordt op iOS 6 door Apple beperkt en potentieel zelfs onmogelijk gemaakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

TinyUmbrella: herstellen naar oudere firmwareversiesDe mogelijkheid om te downgraden naar oudere firmwareversies op de iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 wordt op iOS 6 door Apple beperkt en potentieel zelfs onmogelijk gemaakt. Sinds redsn0w 0.9.11b1 was het ook op deze toestellen mogelijk om met behulp van een per toestel en per firmwareversie unieke handtekening van Apple (SHSH-blobs) naar oudere firmwareversies te herstellen. Twee kwetsbaarheden waarvan gebruikt werd gemaakt blijken in de eerste beta van iOS 6 door Apple te zijn opgelost.

Meer specifiek gaat het volgens MuscleNerd van het iPhone Dev Team om twee wijzigingen met betrekking tot APTickets, waardoor deze niet meer terug komen in het manifest-bestand en niet overgeslagen kunnen worden tijdens het herstellen. De wijzigingen zullen niet kunnen voorkomen dat de iPhone 3GS, iPhone 4 en 4e generatie iPod touch naar een oudere firmwareversie wordt hersteld, aangezien deze toestellen zijn voor de limera1n-exploit. Deze exploit die door George Hotz in oktober 2010 publiek werd gemaakt is niet meer door Apple te patchen, omdat deze gebruik maakt van een kwetsbaarheid in de bootrom van de genoemde toestellen. Het zou eventueel nog mogelijk kunnen blijken om de iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 te herstellen naar versies van iOS 4 en 5, zo lang je de daarvoor benodige SHSH-bestanden op tijd op hebt geslagen met behulp van TinyUmbrella (Linux, Mac OS X en Windows).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 22:39
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen downgrade, firmware, jailbreak, shsh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.