Apple zoekt iOS-programmeur voor klein, energiezuinig apparaat

Apple heeft vacatures geplaatst voor iOS Software Engineers, die gaan werken aan een klein en energiezuinig apparaat. Die moet de tand der tijd doorstaan, grapt Apple.

iwatch-horlogeApple laat steeds meer hints vallen dat er aan een iWatch wordt gewerkt, zoals een iWatch-achtig horloge in het meest recente reclamespotje. Nu is er opnieuw een aanwijzing. In de vacatures op de website van Apple wordt gevraagd naar een iOS Software Engineer voor de afdeling Mobile Devices. Hij/zij gaat hardware- en softwaredesigns beoordelen van een klein, energiezuinig apparaat. De nieuwe medewerker moet functies en oplossingen bedenken die “de tand des tijds kunnen doorstaan”. Pun intended?

Er zijn nog meer vacatures die in dezelfde richting wijzen en die allemaal vandaag (25 mei) zijn gepubliceerd. Het zou hier natuurlijk ook een nieuwe iPod of een nieuwe versie van de iPhone kunnen zijn, maar daarvoor heeft Apple al medewerkers in huis. We vermoeden dat het woordgrapje opzettelijk in de tekst is gezet. Tot de taken van de iOS Software Engineer behoort onder andere:

Improving the applications and their underlying framework to push the envelope on exciting and easy to use interfaces.

Je hebt minimaal 8 jaar ervaring met softwareontwikkeling nodig om in Apple’s geheim te worden ingewijd. Bovendien moet je uitstekende vaardigheden hebben met het programmeren in C en C++, werken met Cocoa en Objective-C en ervaring met minstens één applicatie framework. Een wereldvreemde einzelgänger wordt niet gewaardeerd, want je moet goed kunnen communiceren en organiseren. En je moet aantonen dat je op tijd en volgens specificaties projecten kan opleveren.

Gisteren publiceerden we nieuwe concepten van de iWatch, gemaakt door de Nederlander Martin Hajek. Een voorbeeld daarvan kun je bovenaan dit artikel zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2013, 14:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, iwatch, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.