iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Mailbox, Guitar by Smule, Tetris Blitz en meer

Shazam, Mailbox, Halftone 2, Tetris Blitz en een nieuwe muziekapp van Smule: het stikt van de grote nieuwe apps op de iPad. Lees ze hier.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Video FiltersElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere een nieuwe uitgave van het aloude puzzelspelletje Tetris, muziekherkennings-app Shazam geoptimaliseerd voor de iPad en de vooruitstrevende mail-app Mailbox.

AnyList – AnyList is een boodschappenlijstenapp die een jaar geleden verscheen. Nu is de app geüpdatet naar een universele versie, die ook op de iPad goed te gebruiken is. Met een perfecte score van 5 sterren, zowel voor de huidige versie als alle voorgaande versies*, zodat je je afvraagt: wat onderscheidt deze boodschappenlijst van al die andere boodschappenlijsten die je in de App Store kunt vinden? Nou, AnyList heeft bijvoorbeeld ondersteuning voor Siri, zodat je je boodschappen in het Engels, Duits en Frans kunt toevoegen aan de lijst. Je bepaalt zelf de categorieën, kunt lijsten delen met anderen en ook recepten verzamelen met deze app.
Downloaden: AnyList (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Video Filters – In de App Store struikel je over de apps voor fotobewerking en kleurige filters. Videobewerken is iets minder gangbaar, al is Apple’s eigen iMovie natuurlijk een prima keuze. Voor de iets serieuzer videobewerker is er het prijzige iPad-app TouchEdit. De Video Filters-app voor iPad lijkt een betere optie voor het grote publiek: de toegankelijke app biedt meer dan 100 filters voor een acceptabele prijs.
Downloaden: Video Filters (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

FNV Senior Magazine – De grootste vakbond van Nederland heeft een magazine uitgebracht voor leden op leeftijd. FNV Senior Magazine is uitgebracht in een papieren oplage van 210.000 exemplaren. De inmiddels bejaarde Jules Deelder nam op 8 mei de papieren versie van het magazine in ontvangst in het Rotterdams Hotel New York. De digitale versie kwam op 20 mei met iets minder spektakel de App Store binnenvliegen. De uitgave is gratis en er is elke twee maanden een nieuw nummer. Wel heb je een flink sterke leesbril nodig om het magazine te kunnen lezen en dat is een wat ongelukkige keuze bij deze wat oudere doelgroep.
Downloaden: FNV Senior Magazine (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Importantia Studie Bijbel – Op de iPad en iPhone zijn apps over het christelijke geloof geen uitzondering. Toch zie je een app als Importantia Studie Bijbel niet elke dag voorbijkomen. Deze universele app is bedoeld voor mensen die taalkundig naar de bijbeltekst willen kijken en de herkomst van elk woord in de vertaling willen bestuderen. Volgens Peter van der Schelde van Cross Link Services, een dienstverlenend bedrijf voor uitgevers, kent iedereen de situatie wel dat tijdens een bijbelstudie of preek de predikant vertelt wat een woord in de Griekse of Hebreeuwse grondtekst nu eigenlijk betekent.
Downloaden: Importantie Studie Bijbel (€14,99, universeel, iOS 5.0+)

Bam fu – Het Nederlandse Game Oven wil maar wat graag dat we samen spelletjes op één iPad spelen: eerst bracht de gamestudio al Fingle uit, een game waarin jij en je tegenstander vingertwister op hetzelfde scherm moeten spelen. Bam fu legt de iPad ook tussen jou en een medespeler. Ditmaal moet je zo snel mogelijk alle vakken op het scherm in jouw kleur krijgen door er op te tappen, terwijl de ander precies hetzelfde probeert te doen.
Downloaden: Bam fu (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Halftone 2 – Er zijn weinig apps voor de iPad en iPhone die zo goed onderhouden zijn voor een foto-app met maar één doel als Halftone. De applicatie waarmee je een foto om kan toveren tot een striptekening, bleef maar updates met verbeteringen krijgen. Maar daar lijkt nu een eind aan gekomen. Ontwikkelaar Juicy Bits heeft Halftone 2 uitgebracht, exclusief voor de iPad. Daarmee maak je geen striptekeningen, maar complete stripverhalen.
Downloaden: Halftone 2 (gratis met in-app aankopen, iPad, iOS 6.0+)

Shazam – De wereldberoemde applicatie Shazam waarmee je muziek die je hoort identificeert, is nu totaal vernieuwd verkrijgbaar voor de iPad. De iPhone-app van de gratis versie en betaalde variant Shazam Encore zijn beide bijgewerkt naar versie 6.0 en daardoor universeel verkrijgbaar geworden, dus ook geoptimaliseerd voor Apple’s tablet. De applicatie kan automatisch taggen: het beluistert alle muziek die op staat terwijl de app actief is, en herkent zo als het goed is elk nummer dat je hoort.
Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Mailbox – De inmiddels geroemde mail-applicatie Mailbox is voor de iPad verschenen, in de vorm van een update voor de iPhone-app. De app maakt een soort takenlijst van je Gmail-inbox, waarbij het hoofddoel is om een zo leeg mogelijke inbox te krijgen. Zo geef je bij elke mail aan of je hem wilt archiveren, verwijderen, aan een lijst wil toevoegen of dat je een herinnering wilt zetten om hem op een later tijdstip te behandelen. Net als op de iPhone, voer je die acties ook op de iPad uit met simpele veegbewegingen over een mailtje. De applicatie werkt alleen in de landscape-modus van de iPad.
Downloaden: Mailbox (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Inkist – De Mac-app Inkist heeft nu ook een versie voor de iPad. Met Inkist kun je tekeningen maken met zeer uitgebreide gereedschappen die je zelf kunt instellen. De ontwikkelaars hebben geprobeerd om met zo min mogelijk handelingen het wisselen tussen de gereedschappen mogelijk te maken, zodat je niet te veel wordt afgeleid van het creatieve proces. Om dat te bereiken blijven de benodigde gereedschappen altijd in zicht en verdwijnen ze niet van het scherm als je aan het tekenen bent, zoals in vergelijkbare tekenapps.
Downloaden: Inkist (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

Guitar! by Smule – Smule, bekend van grappige muziekmaakapps als Magic Piano en I Am T-Pain 2.0, heeft Guitar! uitgebracht. In deze app speel je gitaar door op het juiste moment op het scherm te tikken of te vegen. Speel je de juiste noten in de goede maat op de gitaar terwijl de zangers de vocalen voor hun rekeningen nemen, dan verdien je punten om verder te komen. Als een balletje de lijn passeert, tik je op het scherm om een losse noot te laten klinken. Komt er een balk langs, dan veeg je op de aangegeven snaren langs de balk.
Downloaden: Guitar! by Smule (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Tetris Blitz – Twee minuten. Zolang duurt een potje in Tetris Blitz, en in die tijd dien je zoveel mogelijk lijntjes weg te werken voor de hoogste score tegenover je vrienden. De bekende speluitgever EA heeft het gratis te downloaden spel nu wereldwijd uitgebracht. Het spel is zo gemaakt dat iedereen het kan oppikken en er een hoge score mee kan neerzetten. Zo hoef je niet eens blokken te kantelen om ze te laten passen, maar suggereert het spel zelf plekken waar je een blok kan plaatsen. Je hoeft maar te drukken en hij staat.
Downloaden: Tetris Blitz (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.