‘Apple test ontwerpen Apple-televisie bij Aziatische fabrikanten’

Apple test op het moment ontwerpen voor de Apple iTV bij Chinese fabrikanten. Sharp en Hon Hai zijn hierbij betrokken.

Apple iTVApple test op het moment bij Aziatische fabrikanten meerdere ontwerpen voor een Apple-televisie. Dit meldt de doorgaans goed ingelichte The Wall Street Journal op basis van bronnen. Foxconn-moederbedrijf Hon Hai zou in samenwerking met Sharp hierbij betrokken zijn. Het zou nog niet gaan om een officieel project: de ontwerpen zouden zich nog in de testfase bevinden. De televisieplannen van Apple lijken nu wel een serieuze vorm te krijgen: eerder deze maand hintte Apple-CEO Tim Cook in een interview nog naar een potentiële televisie.


The Wall Street Journal heeft eerder ook al verhalen over de Apple iTV de wereld in geholpen: zo zei de krant half december 2011 nog dat Apple contentdeals aan het sluiten was. Volgens geruchten zal de televisie van Apple in 2013 op de markt verschijnen.

Het is nog niet duidelijk wat de Apple iTV precies zal behelzen. Eerdere geruchten wezen onder andere op spraakbesturing via Siri. Op het moment heeft Apple al de Apple TV, een mediahub die je op je televisie kunt aansluiten.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.