Amphiro a1 vertelt iPhone-app of je te lang doucht

De Amphiro a1 is een apparaat voor tussen de douchekop en kraan van je douche, dat aan je iPhone vertelt hoeveel water je verbruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Amphiro a1De Amphiro a1 voegt je douche toe aan alle apparaten die je vanaf je iPhone in de gaten kunt houden. Je hangt het apparaat tussen de waterslang en de kraan van je douche, waarna een ingebouwde turbine ervoor zorgt dat het apparaat stroom krijgt als je aan het douchen bent. Op het scherm krijg je te zien hoeveel water je tot nu toe hebt verbruikt en wat de huidige temperatuur van het douchewater is. Een bijbehorende app ontvangt deze data en brengt je gemiddelde waterconsumptie in beeld.

Door te laten zien hoeveel water je onder de douche verbruikt, willen de makers van Amphiro je bewuster maken en water laten besparen. Omdat je onder de douche gelijk met je waterverbruik wordt geconfronteerd is het apparaatje volgens de makers efficiënter dan alternatieve meetsystemen die achteraf op een scherm je waterverbruik tonen. Je ziet immers meteen als je te lang bezig bent. Het scherm kan ook laten zien hoe lang je onder de douche staat, zodat het makkelijker is om jezelf te beperken tot een bepaald aantal minuten.

Op het moment zijn er drie versies van de Amphiro a1: een basismodel waarop energieverbruik afgelezen kan worden, de arctic-variant die laat zien hoeveel liters er doorheen zijn gegaan en hoe lang je staat te douchen, en het control-model die op het scherm de informatie uitgebreider laat zien. Een donatie van 79 dollar plus 10 dollar verzendkosten op Indiegogo verzekert je van een Arctic. Vroege vogels hebben aan een donatie van 65 dollar genoeg.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7TYSOaw78sc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 15:14
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.