Apple opent Express Lane voor online klantenservice

Apple is gestart met Express Lane, een online zelfbedieningssysteem om sneller klantenservice te krijgen bij vragen over Apple-producten.

express laneApple heeft de nieuwe Express Lane-dienst geopend, bedoeld voor klanten die sneller hulp willen hebben als ze tegen problemen aanlopen. Een bezoekje aan de Apple Store is daarmee niet meer nodig. Eigenlijk is Express Lane een online zelfbedieningssysteem om klantenservice te krijgen. Je kunt het gratis raadplegen bij producten die nog onder de garantie vallen. Voorwaarde is wel dat je de producten geregistreerd hebt met je Apple ID, zodat je kunt inloggen. Nederlandse Apple ID’s zijn ook toegestaan.

Je krijgt vervolgens de producten te zien die je hebt gekocht, met een aanduiding of je nog recht hebt op ondersteuning. Heb je bijvoorbeeld een iPad en heb je hardwareproblemen, dan wordt het makkelijk gemaakt om contact te leggen met de technische ondersteuning van Apple.

Vul je echter in dat je moeilijkheden ondervindt bij het instellen van je mail, dan is het mogelijk dat Apple je aanraadt om AppleCare of een ticket voor een eenmalig supportincident te kopen (de prijs varieert van 29 tot 695 dollar). Hulp bij instellingen is namelijk maar een beperkte periode na aankoop van een apparaat gratis verkrijgbaar. Je kunt ook zoeken in een lijst van probleemgevallen die je eerder hebt gemeld. Je kunt bij Express Lane ook gewoon door een lijst met producten bladeren en kijken welke problemen zich daarbij zoal kunnen voordoen. Maar ook dan moet je het serienummer van je apparaat invoeren om een case te kunnen aanmaken.

Natuurlijk probeert Apple je eerst naar zoveel mogelijk supportdocumenten te leiden, waar het antwoord eventueel al te vinden is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je bij het onderdeel ‘Issue Description’ uitleggen wat het probleem is, waarna Apple binnen 48 uur belooft te antwoorden. De contactopties zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Zonder Apple ID krijg je bijvoorbeeld alleen support via e-mail.

Express Lane is te bereiken via https://expresslane.apple.com/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2010, 18:02
Categorie Apple
Onderwerpen apple, support

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.