iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: NU.nl, Fantastical 2, Periscope, Polarsteps en meer

Iedere week bespreekt iCulture de laatste apps voor iOS en Mac. Met deze week de nieuwe NU.nl-app, Fantastical 2, Grwo, Periscope, Polarsteps en meer.

App Gemist logoWauw, wat hebben we deze week veel apps besproken! Het kan daarom zo zijn dat je er één of twee hebt gemist, maar geen nood: in de App Gemist hebben we alle besproken titels nog eens op een rij gezet. Met de nieuwe app van NU.nl, Grwo, de Mac-versie van Fantastical 2 en nog veel meer interessante nieuwkomers in de App Store.

NU.nl

NU.nl voor iOS heeft een compleet redesign voor de app geïntroduceerd, waarmee de app beter aansluit op iOS 7 en iOS 8. Bij een lik verf is het echter niet gebleven: gebruik van extensies en een slimme widget moeten NU.nl een stuk veelzijdiger op de iPhone maken. Lees onze review over NU.nl.

Grwo

Als student is het niet altijd makkelijk om je bezig te houden met schoolwerk. Je concentratie laat je nog wel eens in de steek en er ligt altijd afleiding op de loer in de vorm van Facebook of 9GAG. Om je te helpen met studeren is er nu Grwo. Met de gratis app kun je punten sparen door leerprestaties en activiteiten in te voeren, die je in kunt wisselen tegen mooie beloningen. Lees onze review over Grwo.

Fantastical 2 voor Mac

Hoewel de iOS-versie van Fantastical al enige tijd geleden een redesign voor iOS 7 en iOS 8 heeft gekregen, gebeurde er nagenoeg niks met de Mac-app. De agenda-applicatie had nog steeds zijn oude design en had al lange tijd geen nieuwe functies gekregen. Daar komt deze week verandering in met de komst van een compleet nieuwe app voor OS X. Fantastical 2 bevat nog steeds de snelle agendabalk die het origineel zo handig maakte, maar voegt ook een volwaardige agenda-app toe aan je dock. Een agenda-app met wel een flink prijskaartje. Lees onze review over Fantastical 2

The Trace

De Britse ontwikkelaar Relentless Software doet hard zijn best om de gebruikelijke zoekspelletjes in de App Store een stuk intrigerender te maken. Dat zagen we eerder al in de games Murder Files en Enigma Express, waarna er nu ook een derde titel is uitgebracht. In The Trace speel je een detective die een mysterieuze moord in een autogarage moet oplossen door te zoeken naar bewijs en logische conclusies te trekken. Lees onze review over The Trace

Amazon Photos

Dropbox en iCloud hebben er een concurrent bij: Amazon heeft een nieuwe foto’s-app uitgebracht waarmee je ongelimiteerde foto-opslag voor een prikkie krijgt. Voor $12,99 per jaar kun je al je foto’s bewaren met behulp van Amazon Photos. Daarnaast heeft Amazon ook een algemeen abonnement voor het bewaren van al je bestanden voor $59,99 per jaar. Lees ons artikel over Amazon Photos.

Tempo

Benieuwd hoe een iPhone-filmpje er eigenlijk zou hebben uitgezien als een timelapse of een slowmotion-video? De iPhone-app Tempo laat je video’s hier alsnog in veranderen. Met een schuifbalk pas je de snelheid aan, waarna je het resultaat makkelijk met je vrienden kunt delen. Aan de video’s kun je ook muziek toevoegen om het geheel op te leuken. Lees ons artikel over Tempo.

Ditty

Waarom zou je iets tegen je vrienden zeggen, als je het ook naar ze kunt zingen? De muziekapp Ditty laat je een korte track met een boodschap maken, die je vervolgens snel kunt delen in een Facebook Messenger-chat. Daarvoor maakt de app gebruik van de nieuwe Messenger-koppeling voor ontwikkelaars. Lees ons artikel over Ditty.

Makeup Genius

Het is strikt gezien misschien een reclame-app, maar de nieuwe iOS-applicatie van L’Oréal is wél heel leuk. Richt de camera van je iPhone op je gezicht, en je krijgt automatisch lippenstift, mascara en andere make-up op je gezicht gesmeerd. Dat werkt bij iedereen. Altijd al eens willen weten hoe je wollige baard er met een felrode lippenstift uitziet? Nu kan het. Lees ons artikel over Makeup Genius.

Polarsteps

Het Nederlandse Polarsteps gaat automatisch een reisblog bijhouden met je iPhone. Met behulp van de gps-functie op je iPhone wordt bijgehouden waar je op ieder moment bent, waardoor je vrienden en familie ieder moment van de reis kunnen meemaken. Daarbij wordt ook getoond hoeveel stappen je hebt gezet. Wil je het allemaal wat leuker maken? Dan voeg je ook makkelijk tekst of foto’s toe aan het reislog. Lees ons artikel over Polarsteps.

Giphy

De bekende gif-website Giphy heeft eindelijk een iPhone-app, en hij is speciaal in elkaar gezet voor Facebook Messenger. Met de app kun je een ideale gif-afbeelding vinden, die je met slechts een paar taps in een Messenger-chat kunt plaatsen. In de app vind je afbeeldingen die ideaal zijn als reacties op gewone uitspraken. Lees ons artikel over Giphy.

Periscope

Twitter ging deze week de concurrentie aan met Meerkat. De nieuwe app Periscope laat je ook video’s streamen naar je volgers, maar is daar net wat veelzijdiger in. Zo is het mogelijk om een privéstream te starten en kun je streams ook terugkijken – met chats en al. Zal deze app net zo snel groeien als Meerkat? Lees ons artikel over Periscope.

Zendo

De App Store is een veilige chatapp rijker: Zendo belooft je berichten op een veiliger manier te versleutelen, die op bijna geen manier gekraakt kan worden. De kans dat je berichten worden gelezen door bijvoorbeeld veiligheidsinstanties is daardoor een stuk kleiner geworden. Helemaal makkelijk gaat het alleen niet: je moet bijvoorbeeld gebruikmaken van QR-codes. Lees ons artikel over Zendo.

Mr Jump

Mr Jump is de Nederlandse app-hitlijsten in gesprongen. Toepasselijk, want in dit frustrerend moeilijke spelletje draait het om slechts één ding: springen. De combinatie tussen kinderlijk eenvoudige gameplay en gruwelijk hoge moeilijkheidsgraad maken dit spel de spirituele opvolger van het eveneens uitermate frustrerende Flappy Bird. Lees ons artikel over Mr Jump.

Stigma

Er zijn al genoeg dagboekapplicaties in de App Store te vinden, maar ontwikkelaar Daniel Seider is ervan overtuigd dat zijn Stigma iets unieks toevoegt waardoor de app gemakkelijker en nuttiger is dan de concurrentie. De insteek: korte berichten motiveren je tot schrijven, en word clouds tot zelfreflectie. Lees ons artikel over Stigma.

SignEasy

Wanneer je voor je werk vaak documenten moet ondertekenen, is het handig om dit ook op je iPhone of iPad te kunnen doen. Zo hoef je niet telkens papieren te scannen of te printen en kun je ook onderweg zaken blijven doen. Met de app SignEasy voor iOS 8 kun je gemakkelijk een digitale handtekening zetten onder e-mails, PDF-documenten of andere bestanden vanuit het deel-menu. Lees ons artikel over SignEasy.

SwapQuest

De nieuwe iOS-game SwapQuest weet op slimme manier twee spelgenres te combineren. Aan de ene kant is dit een traditioneel puzzelspel, maar tegelijk is het een rollenspel zoals Final Fantasy. SwapQuest laat je door een wereld wandelen door tegeltjes te wisselen die je pad beïnvloeden. Door de juiste tegels te wisselen kun je buit verzamelen, monsters verslaan en een weg naar de uitgang vinden. De RPG-elementen zorgen ervoor dat je jouw karakter naar je eigen hand kunt zetten. Lees ons artikel over SwapQuest.

TouchTone

Hoe zou het zijn om een dag als Edward Snowden te leven? Het nieuwe puzzelspelletje TouchTone probeert daar antwoord op te geven, door je in de rol van een hacker te plaatsen die duistere geheimen moet ontdekken. Dat klinkt gecompliceerd, maar in de praktijk is dit spel over de NSA gelukkig wel heel toegankelijk. Een tof spel met een bijzondere insteek. Lees ons artikel over TouchTone.

Instagram Layout

Instagram gaat concurreren met collage-apps in de App Store. Layout laat je meerdere foto’s bij elkaar plakken om op Instagram te zetten, maar is daar net wat slimmer mee dan de concurrentie. Zo bepaalt Layout automatisch de juiste compositie van je foto’s en worden portretten automatisch gedetecteerd via gezichtsherkenning. Je kunt ook rechtstreeks vanuit een collage nieuwe foto’s maken, zodat je een creatief plakwerkje terplekke maakt. Lees ons artikel over Layout.

Priime

Een foto schieten in Instagram is niet moeilijk, maar hoe zoek je vervolgens het juiste filter erbij? Heb je een drietal favorieten of ga je het hele rijtje één voor één af? Als je achteraf terug kijkt zul je zien dat je voor bepaalde foto’s vrijwel altijd dezelfde filters kiest. Volgens dit principe werkt Priime: de app bepaalt welke filter het beste bij jouw geschoten foto past.

Carrot Weather

Op iCulture is Carrot natuurlijk geen onbekende: ontwikkelaar Grailr LLC maakte ooit furore met de Carrot takenlijst-app, waarin je met sarcasme en botte opmerkingen gemotiveerd werd om je taken af te ronden. Daarna volgden onder meer Carrot Alarm (wekker) en Carrot Hunger (calorieënteller). Carrot Weather gebruikt dezelfde botte toon om je in te lichten over de weersituatie in jouw omgeving. Lees ons artikel over Carrot Weather.

Filters

Ben je gek op fotofilters maar kun je nooit de juiste filter vinden? Dat excuus heb je straks niet meer, want met Filters for iPhone heb je letterlijk honderden filters om uit te kiezen. Vooral fijn is dat je alle filters gratis kunt gebruiken als je de app hebt aangeschaft, er zijn dus geen verborgen in-app aankopen. Naast filters biedt de app ook een paar handige fotobewerkingsmogelijkheden. Lees ons artikel over Filters.

Choosic

Wil je jouw muzieksmaak uitbreiden met nieuwe artiesten en nummers, maar weet je niet waar je moet beginnen? Probeer het eens met Choosic: deze app heeft goed naar de dating-app Tinder gekeken en laat je nummers keuren door ze naar links of rechts te vegen. Leuk nummertje? Swipe naar rechts. Vervelende pokkeherrie? Hup, snel naar links vegen. Zo leert de app je muzieksmaak steeds beter kennen. Lees ons artikel over Choosic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 maart 2015 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.