Cloaq logo

Cloaq voor iOS laat je anoniem op artikelen reageren

Je kunt nu met Cloaq, het anonieme alternatief voor Facebook, reacties achterlaten op een aantal populaire websites. En daarbij hoef je ook niet je echte naam te vermelden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Cloaq logoCloaq, het anonieme alternatief voor Facebook, is in de laatste update volledig in het nieuw gestoken. De app ziet er hierdoor compleet anders uit, maar de update heeft ook een praktisch nut: je kunt vanaf nu reageren op artikelen. Omdat je hiervoor je Cloaq-account gebruikt, zijn je reacties net zo anoniem als berichten op het netwerk zelf.

Je kunt met Cloaq reageren op artikelen van TechCrunch, The Verge, Buzzfeed, CNN, Mashable, Recode, Gizmodo, Engadget, Wired en The Huffington Post. Bij iedere website die je aantapt worden de meest recente artikelen geladen, met daarnaast een reactieteller die aangeeft wie als laatste een bericht achterliet. Hier kun je zelf een reactie aan toevoegen, of je kunt andermans reacties upvoten of downvoten. Omdat je gebruikmaakt van je anonieme Cloaq-gebruikersnaam kan niemand achterhalen van wie een bericht is.

Cloaq websites reactiesCloaq reactie systeem

Het reactiesysteem van Cloaq leeft helaas alleen binnen het ecosysteem van de app. Berichten achtergelaten op Cloaq worden alleen in de app getoond en je ziet ook niet de reacties van niet-anonieme reageerders. Het zorgt ervoor dat je eigenlijk alleen maar in discussie bent met andere Cloaq-gebruikers – en dat lijken er op het moment niet heel veel te zijn. Wij zagen bij slechts een handjevol artikelen reacties staan, maar dit waren vooral testberichten van mensen die de update uitprobeerden. Deze discussies zijn wel vrij simpel op te zoeken door te sorteren op meest besproken onderwerpen. Wordt het ooit nog drukker in de reactievelden van Cloaq? Dat moet de komende maanden blijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 14:38
Categorie Apple
Onderwerp sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.