MacBook Pro 2019

Gerucht: ‘Apple trekt de stekker uit 15-inch MacBook Pro’

Apple stopt binnenkort mogelijk met de 15-inch MacBook Pro. Maar geen paniek, want de opvolger staat al in de startblokken. Een analist beweert dat de nieuwe 16-inch MacBook Pro het vorige model vervangt. Bovendien is er meer bekend over de specs van het grotere model.

De verwachtingen voor de 16-inch MacBook Pro zijn hooggespannen. Er is nog veel onduidelijk over het apparaat, maar beetje bij beetje krijgen we steeds meer informatie vanuit verschillende bronnen. Analist Jeff Lin van IHS Market stelt dat de komst van deze nieuwe MacBook het einde betekent van de 15-inch versie.

’16-inch MacBook Pro vervanger van 15-inch versie’

Het leek er korte tijd op dat Apple met de aankomende introductie van het 16-inch model drie formaten van de MacBook Pro in het assortiment zou hebben. Nu denkt de analist daar anders over. Op basis van bronnen bij leveranciers van onder andere het scherm, beweert hij dat de productie van de 15-inch MacBook Pro stopt in november. De kans is echter groot dat Apple het model al bij de introductie van de nieuwe 16-inch in oktober uit het assortiment haalt. De 12-inch MacBook is onlangs uit Apple’s assortiment gehaald, maar de productie daarvan stopt volgens de analist pas deze maand.

Als we kijken naar de mogelijke specs, is het bovendien niet vreemd dat het binnenkort over en uit is met de 15-inch MacBook Pro. Volgens de analist krijgt het 16-inch model namelijk een 9e generatie Intel Coffee Lake-H-processor. Dit is dezelfde als bij de huidige 15-inch Pro. Net als de 15-inch komt de grotere versie volgens hem beschikbaar tot 8-core. Apple introduceerde dit voorjaar de eerste 8-core MacBook Pro.

MacBook Pro

‘Productie start in september’
Tot slot beweert de analist dat de productie in september van start gaat. Dat komt goed overeen met een aankondiging en release ergens in oktober. Apple brengt nieuwe MacBooks vaak direct uit nadat ze aangekondigd zijn. Een productiestart in september geeft Apple de kans om voldoende voorraad op te bouwen zodra het model in oktober beschikbaar komt.

De laatste geruchten beweren dat de 16-inch MacBook Pro dezelfde behuizing krijgt als het 15-inch model, maar dan wel met dunnere schermranden. Door de hogere resolutie krijgt het scherm een mogelijke pixeldichtheid van 227 pixels per inch, hetzelfde als de 13-inch MacBook Pro. Verder verwachten we dat het model een nieuw schaartoetsenbord krijgt, dat een einde moet maken aan de klachten rondom het huidige vlindertoetsenbord.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.