Wifi2Hifi: speel alles op je computer af via AirPlay

Wifi2Hifi stuurt draadloos al het geluid van je pc of Mac door naar je iPhone of iPad. Sluit je het apparaat aan op je geluidsinstallatie, dan kun je deze gebruiken als speakers.

Wifi2HifiSinds AirPlay is het makkelijker dan ooit om muziek vanaf je pc of Mac draadloos op een muziekinstallatie af te spelen. Tenminste: wanneer het desbetreffende nummer in je iTunes-bibliotheek staat. Kom je een leuke track tegen op YouTube of wil je een computer als Spotify-jukebox gebruiken, dan wordt dit een stuk lastiger. Wifi2Hifi zorgt ervoor dat je dit alsnog kunt door een app met een programma op je computer te combineren. Je sluit je iPhone of iPad aan op je versterker, die vervolgens via Wi-Fi het geluid van je desktop afspeelt.

Wanneer je de app en het computerprogramma opstart, vinden de twee elkaar via Wi-Fi. Het programma stuurt vervolgens al het geluid dat er normaal gesproken uit de speakers van je computer komt naar je iPhone of iPad. Dit is geinig wanneer je het apparaat graag als tweede speaker wil gebruiken, maar het komt pas echt van pas wanneer je het apparaat via een dock of 3,5 mm kabel aansluit op je HiFi-set of AirPort Express. Dan verander je de speakers in je woonkamer in een alternatief voor je computerspeakers.

De computersoftware is gratis te downloaden en beschikbaar voor Windows 7, Vista en Mac OS X 10.6 of hoger. Deze kun je downloaden van de volgende website.

De app is niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar gezien dit alleen de schermresolutie beïnvloedt leek het ons alsnog de moeite waard om hem met jullie te delen. Hier heb je immers geen last van omdat de iPad in slaapmodus gebruikt wordt.

Downloaden: Wifi2Hifi (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 10:01
Categorie Muziek
Onderwerpen airplay, muziek, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.