Rockpack voor iPhone en iPad: videokanalen bekijken en delen

Met Rockpack voor iPhone en iPad kun je videokanalen bekijken en delen. Zelf kun je ook een kanaal maken dat andere gebruikers kunnen volgen.

Rockpack logoDe gratis iOS-app Rockpack wil orde in de chaos van online videocontent brengen. Dat doet het door video’s uit allerlei bronnen in aparte kanalen samen te brengen. De content staat fraai geordend en bladeren door alle content is dan ook erg prettig. Het idee is dat je op de kanalen van muzikanten, chefkoks, mode-ontwerpers of beroemdheden gaat kijken. Vind je een kanaal de moeite waard, dan kun je je erop abonneren zodat je telkens nieuwe content in je stream krijgt. Als het slechts om één video gaat, kun je het losse item ook aan je favorieten toevoegen.

Rockpack kanalenHoewel de naam anders doet vermoeden draait Rockpack niet per se om muziekvideo’s. Zo heeft Disney een kanaal van Monsters University met allerlei kleine clipjes. Ook zijn er uitlegvideo’s, tips voor videogames en gewoon grappige filmpjes. Als je een video hebt geselecteerd kom je in een fraaie interface met onder de video een likeknop, een plusknop om deze video aan je kanaal toe te voegen en een deelknop. Met die laatste kun je video’s plaatsen op Facebook en Twitter, maar ook iemand een mail sturen met een link die zonder de app in een browser afspeelt. Er is wel een verschil tussen je feed, waarin de video’s langskomen van je abonnementen, en jouw zelf gecreëerd kanaal waarin je items met de plusknop hebt toegevoegd. Dit kanaal kun je een naam geven, een categorie toewijzen en een mooie coverafbeelding geven, die mooi op de achtergrond blijft als je de video-items naar boven scrollt.

Rockpack maakt het vooral fijn om door allerlei soorten video’s te scrollen, zeker omdat de navigatie duidelijk is en de app fraai oogt. Na de update kun je ook specifieke gebruikers zoeken in de app en de lijst van mensen zien die een kanaal volgen. In plaats van een knop om meer items te laden scroll je nu gewoon eindeloos door een kanaal met video-items. Via de website van Rockpack kun je een bookmarklet aan je browser toevoegen, zodat je snel vanaf je desktop of laptop items kunt toevoegen aan je feed.

Downloaden: Rockpack – Video & music done right (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 11:59
Categorie Amusement
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.