Ortus Arena: bordspel en iOS hybride zoekt nog Kickstarter-steun

Ortus Arena is een bordspel in fysieke en digitale variant voor iOS van Nederlandse makelij. De makers hebben nog een paar dagen om de investering rond te krijgen.

Ortus ArenaOrtus Arena is een fraai bordspel dat zowel in fysieke vorm als in appvorm moet verschijnen. Het project staat op Kickstarter en zoekt nog financiële steun. Op het moment van schrijven resteren zes dagen om een bedrag van $5.879 te verzamelen. De Utrechtse ontwerper van bord- en kaartspellen Joost Das legt in een video uit wat zijn motivatie is om deze hybride vorm van een spelidee te creëren. Zijn bedrijf FableSmith wil beide groepen gebruikers aanspreken: de traditionele bordspelfanaat die graag echte speelstukken in de hand houdt en de iOS-gamer die liever met een digitaal bordspel in de weer gaat. Ortus Arena is een tactisch spel dat is gemaakt voor twee spelers, vanaf 10 jaar oud.

Het bordspel gaat over een tactisch gevecht in de Ortus Arena, gesitueerd in een wereld met fantasy-elementen en vechtkunsten. Je hebt de controle over een groep krijgers, elk met hun specialisatie in een bepaald element, zoals water en aarde. Op het slagveld heeft elk personage zijn eigen krachten. Het is aan jou om de juiste zetten te plaatsen om de stukken van de tegenstanders een halt toe te roepen. Voorbeelden op iOS-gebied die aan dit concept doen denken zijn Hero Academy en Outwitters. Joost Das belooft dat zowel gevorderde als beginnende bordspelers aan hun trekken komen. Beide versies hebben twee arena’s met hun eigen tactieken en de mogelijkheid om een tijdslimiet en een handicap in te stellen. De iOS-versie kan zowel tegen een andere menselijke speler in de buurt als tegen de computer worden gespeeld. Onderstaande video is een van de voorbeelden hoe de spelregels worden uitgelegd op de Kickstarter-pagina aan de hand van het echte bordspel. De campagne is te steunen met een donatie vanaf 5 euro, die je recht geeft op het spel op de iPad. Voor de echte liefhebbers is er ook een steunmogelijkheid met een speciaal bord en speelstukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 12:44
Categorie Games
Onderwerp bordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.