Podcaster 6: zelf afspeellijsten maken in nieuwe podcast-app

Podcaster 6 is een nieuwe gratis iPhone-app waarin je podcasts kan downloaden, sorteren in afspeellijst en een sleep-timer kan activeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Podcaster 6 iPhone gratis podcast-appHet is een beetje een rare manier waarop ontwikkelaar Alex Sokirynsky zijn nieuwste updates van zijn Podcaster-app aanbiedt in de App Store. Hij presenteert het namelijk steeds als nieuwe applicatie, terwijl het ook een update had kunnen zijn. Hoe dan ook is de nieuwste versie Podcaster 6 gratis te downloaden en biedt hij een aantal leuke opties ten opzichte van Apple’s Podcasts. Zo heb je een optie om commercials over te slaan met een knop, wordt AirPlay ondersteund en kan je afspeellijsten van gedownloadde podcasts naar gelieven indelen.

Podcaster 6 is niet al te sterk in uiterlijk en een menuknop bovenin het scherm oogt zelfs erg pixelig. Maar dat is iets dat al snel vergeven is: qua mogelijkheden is Podcaster 6 heel aardig. De belangrijkste is dat je podcasts waarop je je hebt geabonneerd en nieuwe afleveringen die daarvan gedownload zijn, kan rangschikken in de afspeellijst. Met de edit-knop bepaal je daar de volgorde waarop ze moeten afspelen en zo kan je ze zelf bijvoorbeeld sorteren op soort of actualiteit. Met knoppen onderin filter je podcasts met beeld, alleen geluid of beide. In de instellingen van Podcaster 6 kan je aangeven dat de app standaard nieuwe afleveringen downloadt als die voorhanden zijn.

Het afspelen van podcasts kan natuurlijk ook op de achtergrond van de iPhone. De player zelf is volledig, met een knop om dertig seconden terug of vooruit te gaan, een pauzeknop, shuffle-knop en een waarmee je de snelheid bepaalt. Daarbij kan je kiezen tussen 1x en 1.5x snelheid. Als er sprake is van hoofdstukken, kan je ook daar snel naartoe gaan. De app speelt bovendien automatisch weer af na kleine onderbrekingen.

Podcaster 6 iPhone vinden Podcasts iPhone playlist

Podcaster 6 kan daarnaast overweg met podcasts die met een wachtwoord zijn beveiligd. Als je podcasts wil importeren vanuit Dropbox, is dat zelfs met een gehele playlist in OPML-formaat geen probleem. Daarnaast is de app voorzien van een sleep timer zodat je ermee in slaap kan vallen en weet de app raad met VoiceOver; de stand van de iPhone geoptimaliseerd voor slechtzienden waarin de menu’s gesproken worden doorgenomen.

Toch is Podcaster 6 geen ideale podcast-app en dat komt door de vindbaarheid van podcasts. De applicatie lijkt een samengestelde lijst te hebben gemaakt van allerlei podcasts die behoorlijk groot is, maar waar Nederlandse initiatieven schitteren door afwezigheid. De podcast van One More Thing wordt niet gevonden, noch de bekende State of Trance-podcasts van Armin van Buuren. Een andere keer gaf de app een waarschuwing dat een bestandsindeling niet werd ondersteund, waarna het menu hinderlijk begon met knipperen. Wie een vlekkeloze podcast-app zoekt, kan misschien beter terecht bij het betaalde maar in ieder geval tijdelijk goedkoper aangeboden Downcast. Die kost nu 1,79 euro en krijgt een waardering van 5 sterren. Of kijk eens naar Instacast is een andere redactiefavoriet, maar die is iets duurder (€4,49).

Downloaden: Podcaster 6 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Downcast (€1,79, normaal €2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 13:52
Categorie Nieuws
Onderwerp Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.