Wijnalmanak Magazine voor iPad verschenen

Wijnalmanak Magazine is het tijdschrift bij de Wijnalmanak. In elk magazine vind je zo'n 80 nieuwe wijntips, die nog niet in de Wijnalmanak te vinden zijn. Elk nummer van Wijnalmanak Magazine kost €1,79.

wijnalmanak magazineWijnalmanak is begonnen met een digitaal magazine, als aanvulling op de papieren wijnalmanak. Elk magazine geeft aanvullende proefnotities, leuke weetjes, lekkere recepten en leerzame filmpjes over het lezen van etiketten en het bewaren van wijn. De magazines kosten €1,79 per stuk. Je krijgt wijnadvies en leest allerlei handige info over het kopen, kiezen en drinken van wijn.

Nummer 1 van Wijnalmanak Magazine gaat over trends in de wijnwereld. Het bespreekt hoe een van de oudste dranken ter wereld toch elk jaar weer bepaalde trends vertoont. Het ene jaar gaan we massaal aan de grüner veltliner, het volgende jaar staat Vinho Verde op de wijnkaart. “Veel van die golfbewegingen zijn een gevolg van marketing of van hypes”, melden de makers van het magazine. Maar… ze zijn er overigens zelf ook niet wars van, want de wijnen die in het Trends-nummer worden besproken zijn hartstikke trendy, komen uit populaire wijnlanden of zijn gemaakt van herontdekte druiven. Ze hebben een lager alcoholpercentage dan gebruikelijk, zijn biologisch of hebben andere bijzondere eigenschappen die op dit moment helemaal hot zijn. In ieder geval zijn de onderwerpen zo vers, dat de besproken wijnen nog niet in de papieren Wijnalmanak te vinden zijn. Daardoor probeert het magazine iets extra’s te bieden voor mensen die de almanak al hebben.

wijnshakerOverigens hebben de makers van de Wijnalmanak ook een nieuwe versie van de Wijnshaker-app uitgebracht. Die laat zien wat de beste wijnen bij de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak zijn. Door je iPhone te schudden krijg je een passend wijnadvies met proefnotities. De app is gratis, maar om toegang te krijgen tot de diverse wijnen moet je een in-app aankoop doen. Voor €0,89 krijg je één type wijn, bijvoorbeeld feestwijnen, mousserende wijnen of herfstwijnen en voor €3,59 koop je het hele pakket.

Downloaden: Wijnalmanak Magazine (gratis met in-app aankopen, iPad, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Wijnalmanak Wijnshaker (gratis met in-app aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 21:46
Categorieën Kiosk, Lifestyle
Onderwerpen magazine, tijdschriften, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.