Gmail-applicatie SmartPush werkt met slimme push notificatie-regels

SmartPush is een nieuwe iPhone-applicatie voor Gmail, waarbij je met slimme regels kunt aangeven voor welke e-mail je een push notificatie wilt ontvangen. SmartPush werkt bovendien met Google's pas geadopteerde OAuth.

smartpushEen groot probleem bij iPhone-applicaties die als doorgeefluik fungeren, is dat je nooit weet of je gegevens veilig zijn. Je voert je gegevens in in een Twitter- of e-mailapplicatie van derden en moet maar hopen dat je gebruikersnaam en wachtwoord niet ergens op een server komen te staan, waar vroeg of laat wordt ingebroken. Voor dat soort problemen zijn er centrale oplossingen, al maakt nog niet iedereen er gebruik van. OAuth is één van die authenticatiemethoden. Google heeft vandaag bekendgemaakt dat ze OAuth voor Gmail gaan ondersteunen. Dat houdt in dat je vanuit een applicatie kunt inloggen bij Gmail, zonder dat je gebruikersnaam en wachtwoord in handen van een ‘vreemde’ partij komen.

smart pushFlickr en Twitter boden al ondersteuning voor OAuth. Nu komt Gmail erbij, met als voordeel dat je push notificaties van Gmail-berichten kunt krijgen, zonder je gegevens uit handen te geven. De pas gelanceerde applicatie SmartPush ondersteunt Google’s gekozen oplossing OAuth al. Je kunt precies aangeven welke push notificaties je bij binnenkomende Gmail-berichten wilt ontvangen. Ontwikkelaar Syphir noemt het “Intelligent Email Push”. Je wordt niet meer overspoeld door push notificaties voor elk binnenkomend mailtje, maar geeft alleen aan welke e-mails voor jou belangrijk zijn. Als je een account op syphir.com aanmaakt kun je filters (Syphir Rules) aanmaken om aan te geven welke e-mailberichten precies moeten worden gepusht.

De app werkt alleen wanneer je voor je Gmail-account IMAP hebt ingeschakeld.

Downloaden: SmartPush (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2010, 23:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, google, oauth, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.