Boekhandel Barnes & Noble introduceert B&N eReader voor iPhone

Boekhandel Barnes & Noble heeft in navolging van Amazon ook een ebook-applicatie voor de iPhone gelanceerd. Maar het blijkt dat je beter af bent met Stanza, de ebookreader die nog maar pas een update heeft gekregen voor OS 3.0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

barnes nobleAmazon heeft een Kindle-applicatie voor de iPhone waarmee je ebooks kunt lezen. Concurrent Barnes & Noble kan natuurlijk niet achterblijven en lanceert ook een ebookreader voor de iPhone: de B&N eReader. Het is gratis te downloaden uit de (Amerikaanse) App Store en bevat alvast twee klassiekers van Jane Austen en James Fenimore Cooper. Maak je een account aan op de website, dan krijg je nog eens drie extra boeken, plus een gratis Merriam-Webster Pocket Dictionary. Er is ook een desktopreader, geschikt voor Windows en Mac, zodat je ook achter je bureau gewoon doorleest. Jammer is dat je een account moet aanmaken, ook als je alleen maar de gratis voorbeeldboeken wilt lezen.

Bij Amazon’s Kindle is het mogelijk om gratis samples van elk boek te downloaden. Dat kan in de B&N eReader ook. Je kunt kiezen uit meerdere tekstformaten en lettertypes, achtergrondkleuren en bladermethoden (tappen of swipen). De boeken in je bibliotheek worden in een soort CoverFlow-weergave getoond. Er is keuze uit een half miljoen boeken. TUAW probeerde de applicatie uit en had frustrerende ervaringen bij het aanmaken van een gratis account. Het zoeken bleek ook van geen meter te werken. En boeken die je voor $22,40 bij Barnes & Noble kunt aanschaffen, liggen bij Amazon voor $9,99 in de virtuele boekenkast.

Wie lekker een boek op zijn of haar iPhone wil lezen is beter af met Stanza, de ebookreader die zojuist een update heeft gekregen. Versie 1.9 van Stanza is compatibel met iPhone OS 3.0, heeft boekannotaties en mooiere animaties bij het omslaan van een pagina.

Downloaden: B&N eReader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:41
Categorie Diensten
Onderwerpen facebook, stanza

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.