Bijgewerkte App Store-richtlijnen moeten ‘cheaten’ voorkomen

Apple heeft de App Store-richtlijnen voor ontwikkelaars bijgewerkt met opmerkingen over cheaten (goedkeuringsproces omzeilen, gegevens stellen, andermans werk kopiëren of beoordelingen manipuleren).

App Store-richtlijnenNaast de introductie van abonnementen binnen applicaties en de verwijzingen naar het huren en downloaden van films in de iTunes Store heeft Apple ook de richtlijnen voor de App Store bijgewerkt waarin staat wat ontwikkelaars wel en niet mogen. Meest opvallend hierin zijn de verwijzingen die het Apple mogelijk maken om “cheaters” aan te pakken. Dit punt is ook als een bulletpoint aan de introductie van de richtlijnen toegevoegd om aan te geven hoe belangrijk dit punt voor het bedrijf is.

Als je het systeem probeert te manipuleren (bijvoorbeeld door het goedkeuringsproces te omzeilen, gegevens van gebruikers te stelen, het werk van andere ontwikkelaars te kopiëren of de beoordelingen te manipuleren) zal je applicatie uit de App Store worden verwijderd en word je uitgesloten van het ontwikkelaarsprogramma.

Het zijn verstrekkende consequenties die het Apple mogelijk maken om harder op te treden tegen ontwikkelaars die verkeerde motieven hebben. Wat betreft het goedkeuringsproces omzeilen zijn er legio voorbeelden van applicaties die stiekem bepaalde niet-toegestane (of verborgen) functionaliteit boden, die tijdens het hele goedkeuringsproces niet door Apple was ontdekt. Achteraf werd de applicatie dan alsnog uit de App Store verwijderd.

Ook krijgt Apple meer grip op ontwikkelaars die middels nepaccounts, valse beoordelingen en andere tactieken een hogere beoordeling voor hun applicatie proberen te krijgen. Verder zijn in de nieuwe richtlijnen opmerkingen opgenomen die ontwikkelaars erop wijzen om applicaties die slechts liedjes, films of boeken omvatten in plaats van bij de App Store bij de iTunes Store of iBookstore in te dienen. Kennelijk gebeurt dat nogal vaak. Applicaties met een volstrekt willekeurige beperking op grond van de telecomoperator of geografische locatie van een gebruiker zijn niet meer toegestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2011, 22:44
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, cheats, ontwikkelaars, richtlijnen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.