App Store in iOS 6 heeft beter klikbare Nieuw-link gekregen

Apple heeft het gemakkelijker gemaakt om te kijken welke nieuwe functies er in een app-update zitten. Het Nieuw-linkje was voorheen moeilijk klikbaar, maar het klikbare gebied is nu vergroot.

app store nieuw klikbaarDe vernieuwde App Store in iOS 6 was niet op elk punt een verbetering. Wanneer er updates van reeds geïnstalleerde apps klaarstonden, kostte het nogal moeite om op het kleine driehoekje naast de Nieuw-link te tikken. Het aanraakgevoelige gebied rondom het driehoekje was zo klein, dat je kindervingers nodig had om de updatetekst zichtbaar te maken. Vanaf nu is dat veranderd. In een stilletjes doorgevoerde update van de App Store-app heeft Apple het klikbare gebied vergroot. Vanaf vandaag kun je overal binnen de roze rechthoek klikken om de update-omschrijving te lezen. Eén nadeel: de teksten kunnen niet meer ingeklapt worden.

Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de nieuwe functies, bugfixes en andere verbeteringen. Handig! Maar wist je dat je sinds iOS 6 ook de update-historie van een app kunt bekijken? Open je het detailscherm van een bepaalde app en blader je naar beneden, dan vind je bijna onderaan de optie ‘Update-geschiedenis’. Hiermee kun je zien wanneer een app een bepaalde update heeft gekregen. Helaas kun je bij de meeste apps niet meer terugzien wanneer bepaalde functies werden toegevoegd. Voorheen moest je naar sites als Appshopper.com om de update-geschiedenis van een app te bekijken, maar ook daar kon je niet exact zien wanneer welke functie was toegevoegd. Wel biedt Appshopper nog steeds een handige extra functie: je kunt het prijsverloop zien. Zo kun je precies achterhalen of een bepaalde app al eens eerder in de aanbieding is geweest en of de beloofde “70% korting!” echt klopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 15:58
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.