Adobe maakt Digital Publishing Suite geschikt voor Apple’s krantenkiosk

Het bedrijf achter de Flash-player, Adobe, brengt een update uit voor haar Digital Publishing Suite waarmee tijdschriften en kranten automatisch kunnen worden doorgezet naar de Newsstand in iOS 5 op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adobe gaat haar programmapakket Digital Publishing Suite geschikt maken voor de Newsstand in iOS 5: dat is een kranten- en tijdschriftenkiosk, die automatisch de nieuwste nummers downloadt van bladen waarop je geabonneerd bent. Met het softwarepakket van Adobe kunnen papieren magazines automatisch worden doorgezet naar een digitale versie. Bovendien zorgt het pakket er dan zelf voor dat de nieuwe nummers via de abonnementendienst in de App Store terecht komen.


Adobe kreeg een tik te verduren bij de introductie van de iPhone en iPad, omdat Apple stelde Adobe’s Flash-software niet te willen implementeren op de telefoon en het tablet. De software om internetfilmpjes en -spelletjes mee af te spelen, zou de apparaten te traag en instabiel maken. Het bedrijf achter onder andere Photoshop en Digital Publishing Suite laat zich niet uit het veld slaan en kwam al eerder met andere applicaties voor de iPad, zoals CreatePDF, Photoshop Express en verschillende applicaties om creatief mee te tekenen. Het bedrijf heeft zelfs software in huis waarmee iOS-applicaties gemaakt kunnen worden. In juni vertelde Shantanu Narayen, directeur van Adobe, dat de Flash-ruzie tussen Apple en het bedrijf ten einde was.

Via MacRumors

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:07
Categorieën
Apple, Round-up

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.