‘Klein aantal Apple TV’s last van Wi-Fi-problemen’

Een klein aantal Apple TV's heeft last van Wi-Fi-problemen, aldus Apple. Klanten met zo'n Apple TV kunnen rekenen op een vervangexemplaar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVApple heeft tegenover personeel erkend dat een “zeer klein aantal” derde generatie Apple TV’s last heeft van Wi-Fi-problemen. Hierdoor is het niet mogelijk om een draadloos netwerk te vinden of er mee te verbinden. Is een verbinding toch gemaakt, dan kan deze af en toe alsnog verloren gaan. Apple TV’s met deze problemen die naar de Apple Store worden gebracht, worden daarom ook door Apple vervangen.


Apple heeft kunnen bepalen om welke Apple TV’s het exact gaat. De betreffende Apple TV moet naast de Wi-Fi-problemen ook aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De laatste letters van het serienummer zijn ‘DRHN’.
  • Het derde en vierde vierde en vijfde alfanumerieke karakter van het serienummer is als volgt: H9, HC, HD, HF, HG, HH, HJ, HK, HL, HM, HN, HP, HQ, HR, HT, HV, HW, HX, J1, J2, J3, J4, J5, J6, J7, J8, J9

De gelekte memo die het Wi-Fi-defect bespreekt is in het Engels en is bedoeld voor alle landen waar AppleCare actief is. Hoewel het onduidelijk is wanneer de memo exact is verstuurd, is hij op 12 april 2013 voor het laatst aangepast.

Apple TV memo

Apple’s documentatie over de serienummers verwees naar de derde en vierde karakters van het serienummer. Uit reacties van onder andere iPhoneclub-lezers blijkt dat het gaat om het vierde en vijfde karakter.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.