Review: Marware Sportsuit Convertible sportarmband

Review van de Marware Sportsuit Convertible, een sportarmband die erg comfortabel zit, maar die er qua case wat minder mooi uitziet dan de Griffin Streamline die we eerder hebben besproken.

marware_sportarmbandNa de Griffin Streamline sportarmband is het nu tijd voor de Marware Sportsuit Convertible. Ook een sportarmband, maar dan met iets meer mogelijkheden en ook een iets groter prijskaartje. De Marware Sportsuit Convertible is zowel om je arm als aan een clip te dragen. Het verzoek om ook eens aandacht te besteden aan een veel goedkopere Belkin-sportarmband ligt bij de fabrikant; die komt aan de beurt zodra we ‘m binnen hebben.

Uitvoering van de Marware Sportsuit Convertible

De Marware Sportsuit Convertible is qua constructie totaal anders dan de Griffin Streamline. Dat was een hardcase van flexibel plastic met twee grepen aan de zijkant waar de armband doorheen werd gestoken. De Marware Sportsuit Convertible is een dun hoesje van geplastificeerd neopreen met aan de achterkant een clipbevestiging. Deze kun je vastmaken aan een plastic beugel aan de armband, of aan een meegeleverde broekriemclip. De iPhone steek je aan de onderkant in de case, door een nauwe opening die met textiel is afgezet. Je zou denken dat de textiel niet sterk genoeg is om de iPhone op z’n plek te houden, maar door een vouwmechanisme blijft de telefoon toch goed in de houder zitten. De hoes is geschikt voor iPhone, iPhone 3G en eerste generatie iPod touch. De iPod touch 2G is eigenlijk te slank, waardoor de case te wijd eromheen zit. Dat maakt het bedienen van het scherm een stuk lastiger.

[flickr]set:72157611010735910[/flickr]

De voorkant van de case is gemaakt van doorzichtig plastic. Opdrukken aan de zijkant geven aan waar de volumeknoppen zitten. Een pluspunt van het zachtere materiaal is dat de case niet ongewenst op de knoppen drukt, zoals bij de Griffin wel eens gebeurt. De iPhone zelf is door de schermlaag heen te gebruiken. Marware levert ook nog een screenprotector en een poetsdoekje mee. Kortom: een erg complete set, maar dat mag ook wel voor €35.

Deze Marware Sportsuit Convertible is één van de 25 prijzen die je aanstaande vrijdag kunt winnen op de iPhoneclub Party. In totaal geven we €1.500 aan spullen weg, dus mocht je je nog niet hebben ingeschreven: het kan nog.

De Marware Sportsuit Convertible in gebruik

De case zelf ziet er niet echt indrukwekkend uit, maar aan de armband zelf is meer zorg besteed. De plastic beugel waaraan je de case moet bevestigen en die mogelijk een vervelend gevoel (of een afdruk) op je arm zou kunnen veroorzaken, is netjes afgedekt met een gevulde flap. De armband zit daardoor erg comfortabel. Ook heb je bij deze armband iets meer mogelijkheden om sleutels en andere spullen op te bergen. Wat dan wel weer ontbreekt is een opwindmechanisme voor de oordopjes.

[flickr]set:72157610930405283[/flickr]

Het verwijderen van de armband of broekriemclip gaat niet zomaar: je hebt er een puntige sleutel of een ander scherp voorwerp voor nodig. Aan de achterkant van de case bevindt zich een soort knop die je moet indrukken om de clips los te maken. Onderweg even wisselen tussen armband en riemclip is er daardoor niet echt bij. Je kunt de case trouwens ook prima zonder clip, in je broekzak steken.

Conclusie

De Marware Sportsuit Convertible krijgt wat ons betreft dezelfde score als de Griffin Streamline. Je krijgt meer accessoires en de case is iets veelzijdiger, maar je betaalt ook meer voor deze case. Verder is het zo dat de case weliswaar functioneel, maar niet echt mooi is. De armband ziet er beter uit dan de case, waarbij het erg netjes is dat ze alle scherpe en mogelijk delen met zachte flaps hebben afgewerkt, zodat de armband veel comfortabeler zit dan de meeste andere sportarmbanden.

Meer info

  • Fabrikant: Marware
  • Verkrijgbaar: Shop iPhoneclub en andere webwinkels
  • Prijs: €34,95 (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 8

Lees de 13 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »