Review: Griffin Streamline sportarmband

Review van de Griffin Streamline, een sportarmband waarmee je de iPhone kunt meenemen om te joggen. De armband heeft een verstelbare band en een ingebouwde screenprotector.

Griffin sport-armbandDe afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan hardlopen met de iPhone. Onmisbaar daarbij is een hulpmiddel om je iPhone mee te kunnen nemen, zonder dat deze in de weg zit of uit je handen kan vallen. Terwijl je de iPod shuffle en nano nog gewoon op zak kunt steken heb je voor de (relatief zware) iPhone iets anders nodig: een sportarmband. Eén van de populairste aanbieders op dit gebied is Griffin.

Uitvoering van de Griffin Streamline Sport Armband

De Streamline-sportarmband (eigenlijk: Streamline Ultimate Sport Armband) is bedoeld voor de iPhone 3G en iPod touch 1G, maar de eerste generatie iPhone past er ook in, zoals uit de foto’s hieronder blijkt. Voor de iPod touch 2G verkoopt Griffin een ander model, de Aerosport. In de verpakking vind je de houder met daaraan de armband, bestaande uit één stuk. Je plaatst de iPhone in de houder, steekt je arm door het elastiek van de armband en rennen maar!

De houder is gemaakt van zwart plastic, dat stevig maar toch enigszins buigbaar is. Aan de voorkant is de iPhone met een doorzichtige laag plastic beschermd tegen regen en andere weersinvloeden. Je kunt het scherm door de case heen bedienen. Aan de achterkant is de case gemaakt van elastisch neopreen, zodat de case altijd strak zit. Je steekt de iPhone aan de bovenkant in de case; aan de onderkant van de iPhone zit een opening zodat je de speaker, microfoon en dock-connector nog kunt gebruiken.

[flickr]set:72157609943547379[/flickr]

Het randje rondom het scherm is reflecterend, maar daarvan hoef je niet teveel te verwachten. Je kunt beter een reflecterend hesje aantrekken dan vertrouwen op de reflecterende smalle rand van de sportarmband. De armband is wasbaar en de wijdte van de armband is op twee manieren verstelbaar, zodat het altijd past.

De Griffin Streamline in gebruik

Nieuwe gebruikers zullen misschien even moeten wennen: als je de armband iets te losjes vastmaakt gaat de iPhone bewegen, maak je de armband te strak vast dan heb je het idee dat je een bloeddrukmeter om je arm hebt gedaan. Word je tijdens het hardlopen gebeld, dan zul je via de iPhone-headset moeten praten, want de telefoonspeaker is door de plastic voorzijde van de case niet te verstaan. Je kunt de iPhone ook even snel uit de case halen. Dat lukt bij deze Griffin-sportarmband makkelijker dan bij de sportarmband van Marware Sportsuit, die in een later review aan bod komt.

Minpuntje is dat de (semi-)harde zijkant van de case tijdens het gebruik wel eens tegen de volumeknoppen aan drukt. Een ander kritiekpunt is dat het meegeleverde sleutelzakje werkelijk héél erg klein is. Je kunt er een postzegel in opbergen, maar daarmee houdt het wel zo’n beetje op. Een deursleutel is te groot en een sleutelbos al helemaal. Je kunt aan dit opbergzakje overigens wel gebruiken om een extra accessoire vast te maken: een soort plastic spoel waar je de kabel van je headset omheen kunt wikkelen.

[flickr]set:72157609943460961[/flickr]

Conclusie

Het dragen van een sportarmband is even wennen: de armband moet precies goed strak zitten om niet te verschuiven en ook niet te knellen. Het harde plastic van de Griffin Streamline zorgt dat je iPhone goed beschermd is. Helaas is er geen ruimte aanwezig om een huissleutel op te bergen, maar er is wel een mogelijkheid om je headsetkabel weg te werken. Als Apple de afmetingen van de iPhone ongeveer hetzelfde houdt heb je hier lang plezier van.

Meer info

Lees de 13 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »