Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

WWDC 2014 uitgelicht: vooruitblik op Macs en andere hardware

iCulture blikt vooruit op mogelijke hardware-aankondigingen op WWDC 2014. Waaronder nieuwe Macs zoals de Mac Mini.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mac Mini
Vanavond om 19:00 uur begint de Apple-keynote op WWDC 2014, waar flink wat nieuwe Apple-aankondigingen worden verwacht. Maar wat zal er precies worden onthuld? In de miniserie ‘WWDC 2014 uitgelicht‘ lopen we alle mogelijke aankondigingen langs en vertellen we gelijk hoe waarschijnlijk ze zijn. In deze editie kijken we naar Apple’s mogelijke hardware-aankondigingen. Kunnen we nieuwe Macs verwachten op WWDC?

Nieuwe Macs

Mac miniWWDC is voornamelijk een software-evenement: Apple presenteert voor een zaal gevuld met ontwikkelaars updates voor iOS, OS X en andere mogelijke programma’s, zodat ook zij hun apps kunnen voorbereiden. Dat haalt echter niet weg dat Apple op WWDC vaak nieuwe Macs presenteert. In 2012 werd een MacBook Pro met retinascherm aangekondigd en in 2013 waren een nieuwe Mac Pro en nieuwe MacBook Airs aan de beurt. Er wordt dit jaar gehoopt op een nieuwe Mac Mini: deze Mac is al twee jaar lang niet bijgewerkt, waardoor het hoog tijd lijkt voor een nieuwe versie. Uiteraard is er ook een kans dat we een totaal ander hardwareproduct aangekondigd zien worden op WWDC 2014, zoals een nieuwe Cinema Display.

Geen iWatch, Apple TV en andere iDevices

iWatch-concept-Maps-Martin-Hajek-005Apple zal hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe versie van de Apple TV presenteren. Daarnaast zal de iWatch ook niet aan bod komen. Dit beweerden doorgaans goed ingelichte bronnen begin deze maand. Over onze verwachtingen voor de iWatch schreven we eerder al uitgebreid in een ander WWDC 2014 uitgelicht-artikel. Er worden ook geen nieuwe iPhones, iPads of iPods verwacht op WWDC 2014. Apple kondigt nieuwe iPhones meestal aan in september, gevolgd door de iPad in oktober.

Waarschijnlijkheid: 50 procent kans op nieuwe Macs

Als Apple iets op hardwaregebied gaat aankondigen op WWDC 2014, dan zal het hoogstwaarschijnlijk gaan om nieuwe Macs. De leeftijd van de huidige Mac Mini doet ons hopen op een nieuw model, maar we hebben verder niet bizar veel om ons op te baseren. Wel weten we dat de afgelopen twee jaar Macs op WWDC werden aangekondigd. We zetten daarom in op een kans van 50 procent. Dit is gelijk de meest waarschijnlijke hardware-onthulling: er is slechts 5 procent kans dat er nieuwe iPhones, iPads, iPods, Apple TV’s of een iWatch worden aangekondigd.

Eerder verschenen:

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.