WWDC 2014 uitgelicht: vooruitblik op iOS 8

Alle geruchten wijzen er op: Apple onthult iOS 8 op WWDC 2014. Maar wat staat er exact gepland? En hoe waarschijnlijk zijn de geruchten?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 banner

In de serie ‘WWDC 2014 uitgelicht‘ bereiden we ons voor op Apple’s keynote van maandagavond om 19:00 uur. Wat zal Apple aankondigen? En hoe waarschijnlijk zijn de in geruchten besproken aankondigen? In deze editie kijken we naar iOS 8, de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem. Want wat voor functies zal Apple vanavond precies bespreken?

iOS 8

iOS 8 is Apple’s eerste grote iOS-update sinds het redesign in iOS 7. Hoewel het afgelopen jaar meerdere updates verschenen, ging het daarbij voornamelijk om kleine visuele wijzigingen of tweaks. iOS 8 zal een aantal totaal nieuwe functies krijgen die je iPhone, iPad of iPod touch nog geavanceerder maken. In eerdere edities van WWDC 2014 uitgelicht bespraken we al een aantal van de belangrijkste toevoegingen in iOS 8:

Belangrijkste nieuwe functies iOS 8

  • Healthbook wordt één grote verzamelplek voor alles over je gezondheid. Hiermee worden vermoedelijk ook de voorbereidingen voor de iWatch getroffen.
  • Apple’s Smart Home-systeem moet op zijn beurt alle apparaten in huis vanaf één plek bedienen.

Verdere vernieuwingen

iOS 8 Apple MapsBij de aankondiging van een grote iOS-update zegt Apple vaak dat er “honderden nieuwe functies” zijn. Hoeveel van deze toevoegingen het bespreken waard zijn op WWDC is nog de vraag, maar volgens geruchten staat er nog meer gepland naast de hierboven genoemde toevoegingen. We kunnen mogelijk rekenen op het volgende:

Verwacht wordt dat de bèta van iOS 8 vanavond beschikbaar komt. De uiteindelijke versie komt vermoedelijk ergens in september.

Je leest nog veel meer over alle nieuwe iOS 8-functies in ons Dossier iOS 8.

Waarschijnlijkheid: 100 procent

Ieder jaar kondigt Apple op WWDC een grote, nieuwe iOS-update aan. Voeg daar aan toe dat Apple zelfs al een banner met een grote ‘8’ opgehangen. De kans dat iOS 8 wordt aangekondigd is daarom 100 procent. Er moet wel iets heel raars gebeuren, wil Apple dit jaar geen iOS-update onthullen. Het is nog een tweede vraag hoe waarschijnlijk alle hierboven genoemde toevoegingen exact zijn. In onze WWDC 2014 uitgelicht-artikelen over Smart Home en Healthbook hebben we al gedeeld hoe groot deze onthullingen zijn. Verder is het per mogelijke iOS 8-functie verschillend. We hebben de afgelopen tijd weinig gehoord over Teksteditor en Voorvertoning, waardoor de kans niet heel groot lijkt dat we deze toevoegingen zullen zien. De kans is wel aanzienlijk dat Apple de Kaarten-app inderdaad zal verbeteren: dit is immers een bestaande functie die al lange tijd onder handen wordt genomen.

Eerder verschenen:

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.