Snapchat voor iPhone laat berichten opnieuw bekijken

Snapchat kreeg een update naar 6.1 met bericht opnieuw afspelen, frontflitser, fotofilters en beste vrienden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

snapchat-girlSnapchat heeft vanochtend een van de interessantste updates gehad, sinds deze foto-app op de iPhone verscheen. Het is nu mogelijk om door fotofilters te bladeren en een van de filters toe te passen op de foto. Er zitten ook een aantal ‘smart filters’ tussen, waarbij het huidige tijdstip, de temperatuur of je huidige snelheid worden afgebeeld.

Ook is het nu mogelijk om een bericht nogmaals af te spelen. Dit mag slechts éénmaal per dag. Snapchat voegde bovendien een frontflitser toe, zet je beste vrienden voortaan bovenaan de lijst en bevat extra opties voor tekstopschriften op foto’s.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe functies moet je naar het menu ‘Additional Services > Manage’ in de instellingen gaan. Daar vind je de Smart Filters, Visual Filters en Replay-functie op een rijtje. Volgens CEO Evan Spiegel wilde Snapchat de gebruikers nog snel een kerstcadeautje geven met deze leuke extra’s.

Maak je een foto, dan kun je links en rechts swipen om verschillende filters in beeld te zien, zoals een overlay met de temperatuur. De informatie daarvoor wordt geleverd door de Weather Channel. Het levert een foto op die wel wat lijkt op InstaWeather. Snapchat zegt dat snappen en autorijden niet goed samengaan, maar toch kun je nu met Snapchat laten zien hoe snel je bent door een overlay met je huidige snelheid op de foto te zetten.

snapchat-extra-optiesMaar de Snapchat-update bevat nog veel meer handige functies, zoals de mogelijkheid om een flitser te gebruiken als je een selfie maakt. Omdat de frontcamera geen eigen flitser heeft zal het scherm tijdelijk helder wit worden, zodat je gezicht goed is verlicht. Wil je je foto daarna voorzien van tekst, dan is dat mogelijk: er zijn verschillende alternatieve tekststijlen voor als je zelf iets wilt toevoegen aan de foto (een kerstwens?).

Om snel contact te houden met je beste vrienden kun je in de instellingen opgeven of je 3, 5 of 7 vrienden in dit rijtje wilt zien. De beste vrienden komen in een aparte sectie te staan, bovenaan je vriendenlijst. Handig!

Maar de meest handige nieuwe functie is de mogelijkheid om berichten nog eens af te spelen. Dat mag eenmaal per dag. Snapchat kreeg in oktober de update naar versie 6.0. Ze introduceerden toen de optie Stories, waarbij je meerdere foto’s tot een compilatie kunt samenvoegen en foto’s langer zichtbaar kon maken. Maar eerlijk gezegd: deze nieuwe functies voegen in één klap veel meer nuttige extra’s toe die je meteen kunt gebruiken. Laat je dus niet foppen door het versienummer: aan versie 6.1 heb je veel meer.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Snapchat girl: foto door tedmurphy via Flickr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:39
Onderwerp snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.