Nederlanders lopen nog niet warm voor slimme huishoudelijke apparaten

De Nederlandse huishoudens lopen nog niet warm voor slimme huishoudelijke apparaten. Voor veel Nederlanders is de prijs van de apparatuur en het functioneren van de huidige spullen een drempel om over te schakelen. Robotstofzuigers zijn wel veruit het populairst.

Thinking Cleaner-app voor iRobot Roomba robotstofzuiger.
Hoewel het aanbod van slimme apparaten in huis steeds groter wordt, lopen Nederlanders nog niet erg warm voor dit soort producten. Vooral de prijs en het nog functioneren van de huidige apparatuur zijn een grote drempel om dit soort producten nog niet aan te schaffen. Toch steekt één product met kop en schouders boven de rest uit: de robotstofzuiger is veruit het meest populaire slimme huishoudelijke apparaat in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope.

300.000 robotstofzuigers in Nederlandse huishoudens

In het onderzoek deden in totaal zesduizend Nederlanders mee en vier procent hiervan heeft een robotstofzuiger in huis. Dit komt neer op bijna 300.000 robotstofzuigers, waarbij iRobot veruit het populairste merk is. Ruim één of de vijf robotstofzuigers is van dit merk afkomstig, terwijl de rest van de top drie aangevuld wordt door Philips (9%) en Dirt Devil (6%). Het gemak en comfort zijn de belangrijkste redenen om voor een robotstofzuiger te gaan. Over twee jaar wordt de grens van 500.000 robotstofzuigers bereikt, verwachten de onderzoekers.

Bekijk ook

Robotstofzuiger kopen met iPhone-bediening? Dit zijn de beste merken!

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger die je met je iPhone kunt bedienen? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje. Welke stofzuigers zijn er beschikbaar en wat doen de bijbehorende apps?

Andere slimme huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, koelkasten en ovens, zijn een stuk minder in trek. De slimme functies zijn voor veel Nederlanders geen reden om per direct een nieuw toestel te kopen, want 42% geeft aan dat ze geen slim huishoudelijk apparaat kopen zolang het huidige apparaat nog functioneert. Voor 41% is de prijs een grote drempel.

Op iCulture hebben we de laatste tijd verschillende slimme apparaten voor in huis getest. Zo bedien je de Nespresso Prodigio met je iPhone, terwijl je met de spullen van Elgato je huis slimmer kunt maken.

Bekijk ook

Review: Nespresso Prodigio, een koffiemachine met app

Review van de Nespresso Prodigio, een connected koffiemachine met app. Via de app plan je een kopje koffie in, zonder dat je naar de machine toe hoeft te lopen. Hoe handig is dat? Wij probeerden het.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.