‘Samsung heeft processorprijzen iPhone en iPad niet verhoogd’

Samsung zou de prijs voor de processors in de iPhone en iPad niet met 20 procent doen stijgen. Dit beweert een anonieme bron tegenover The Hankyoreh.

Apple A5Een anonieme medewerker van Samsung heeft tegenover de Zuid-Koreaanse krant The Hankyoreh ontkend dat de prijzen voor iPhone- en iPad-processoren met twintig procent zijn gestegen. Eerdere geruchten dat Samsung de prijs zou hebben verhoogd, waardoor de productieprijs van de iPhone en iPad voor Apple omhoog zou gaan. Volgens de bron zijn de prijzen aan het begin van het jaar vastgelegd en worden ze niet zomaar veranderd.

The Hankyoreh houdt in het midden wie hun bron precies is. Het betreft hier dan ook niet een officiële ontkenning vanuit Samsung. De eerste verhalen over de gestegen prijzen waren ook afkomstig van een anonieme bron.

Samsung is al lange tijd verantwoordelijk voor de processors in iOS-apparaten. Ondertussen is het bedrijf echter ook in meerdere rechtszaken met Apple verwikkeld over het gebruik van bepaalde patenten. Andere geruchten wezen er onlangs op dat Samsung vreest de chipproductie van Apple te verliezen. CEO Tim Cook gaf onlangs tijdens de kwartaalcijfers aan dat Samsung niet buiten spel zal worden gezet: “We continue to be a customer of Samsung and continue to have a commercial relationship”, zei Cook tegen analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 18:55
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, processor, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.