Gezichtherkenning-patent

Patent: Apple wil foto’s delen een stuk makkelijker maken

Een nieuw patent van Apple beschrijft een techniek waardoor foto's met de hulp van gezichtsherkenning gemakkelijker gedeeld kunnen worden. Mensen die op de foto staan kunnen direct een kopie doorgestuurd krijgen.

Gezichtherkenning-patent

Foto’s delen met je vrienden staat vast niet bovenaan het lijstje met dingen die je graag doet met je iPhone. Het patent waarin Apple een handige en veel snellere manier beschrijft om dit te doen is dan ook meer dan welkom.

Door slim gebruik te maken van gezichtsherkenning kunnen foto’s automatisch gedeeld worden met mensen via e-mail of iedere berichten-app. Het werkt als volgt:

Zo maakt Apple foto’s delen gemakkelijker

Als jij een foto van mensen maakt die ook in je adresboek staan, worden hun gezichten automatisch herkend. Er verschijnt vervolgens een lijst met de namen op je scherm, zodat je kunt controleren of alle namen kloppen. Daarna hoef je nog maar een knop in te drukken om de foto te versturen naar alle mensen die op het kiekje aanwezig zijn.

Gezichtherkenning-patent

Gebruikers zijn volledig vrij om de lijst met ontvangers aan te passen. Het patent beschrijft ook hoe algoritmen nieuwe gezichten kunnen herkennen en opslaan, zodat ook oudere foto’s op die manier met de juiste personen geassocieerd kunnen worden.

Kleine stap

Het zou een relatief kleine stap voor Apple zijn om het patent uit te voeren. Apple’s Foto-app op de Mac heeft al een Gezichten-album, waarin je foto’s gesorteerd worden op de personen die erop staan. Je lijst met contactpersonen aan deze foto’s koppelen is dus een logische volgende stap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2015, 18:08
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen foto's, gezichtsherkenning, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.