Ontwikkelaar zet game in twaalf uur om van iPhone naar Zune HD

Een ontwikkelaar slaagde erin om in 12 uur een iPhone-spelletje om te zetten naar een versie voor de Zune HD, door gebruik te maken van XNA. Zomaar installeren lukt echter niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wordmongerLaatst bleek dat Microsoft geld steekt in het overhalen van ontwikkelaars van het iPhone-platform naar de Zune HD. Die overstap lijkt misschien lastig, maar ontwikkelaar Foundation 42 laat zien dat het ook heel snel kan gaan. Foundation 42 is één van de eerste ontwikkelaars die een applicatie werkend heeft gekregen op de Zune HD en deed dat in opmerkelijk korte tijd: slechts 12 uur. Het gaat om Wordmonger, een woordpuzzel die op meerdere platformen beschikbaar komt. Voor de Zune HD-versie gebruikte de ontwikkelaar XNA.


Geluksvogels die al een Zune HD in bezit hebben, moeten wel wat moeite doen om Wordmonger te installeren: dat lukt alleen als je eerst de developer kit downloadt en extra software installeert. Microsoft heeft ervoor gekozen dat je niet zomaar software van derden uit de Zune Marketplace kunt downloaden. En ze zijn voorlopig niet van plan om de Zune HD in Nederland te verkopen.

Voor de iPhone is de game ook nog niet beschikbaar. Foundation42 schrijft op haar website: “WordMonger is our new, highly addictive word game we’re developing for the iPhone and ZuneHD.”

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer info: Foundation42 en via Twitter @foundation42
Via: Gizmodo

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 september 2009 om 11:28
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.