Roqy Bluetooth koppelt externe GPS aan iPod touch (en iPhone)

Met roqy Bluetooth gaat het eindelijk lukken om je iPod touch en de eerste generatie iPhone voor navigatie te gebruiken. Ontwikkelaar roqyGPS is er vannacht in geslaagd om een externe Bluetooth GPS te koppelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone gpsOntwikkelaar roqyGPS werkte de afgelopen maanden aan een oplossing, waarmee je een externe Bluetooth-GPS kunt aansluiten op je iPhone of iPod touch (we schreven er eerder al eens over). Je hebt dan geen toestel met ingebouwde GPS-ontvanger zoals een iPhone 3G of 3GS meer nodig om te kunnen navigeren. De afgelopen dagen was er al regelmatig een update te lezen op de website van roqyGPS, maar vannacht was de grote doorbraak: “IT’S DONE. I’ve got at home the first iPod Touch working with a bluetooth GPS antenna AND Navigon!” Voor de eerste keer is iemand erin geslaagd om GPS-gegevens uit een externe bron in te lezen op een iPod touch, zodat je er daadwerkelijk mee kunt navigeren. Tussen 28 en 30 september komt de eerste officiële versie via Cydia beschikbaar; wie niet kan wachten kan alvast de 6e demoversie van Roqy Bluetooth installeren.

Hieronder zie je de video van Roqy Bluetooth waarin de ontwikkelaar laat zien hoe je Roqy Bluetooth opstart en vervolgens in Navigon verbinding krijgt met de GPS. De schermteksten zijn helaas wel in het Frans, maar de bedoeling zal duidelijk zijn:

De maker van Roqy Bluetooth gebruikte een Holux GPSlim 236 voor zijn experiment, maar het zou ook met andere Bluetooth GPS-ontvangers moeten werken. Een complete lijst is te vinden op de website van roqyGPS: Adapt, Holux, Nokia en TomTom zijn bekende namen die geschikte GPS-ontvangers hebben uitgebracht.

Tipgever Adam installeerde de software op zijn eerste generatie iPhone en maakte via Bluetooth een koppeling met een Holux M-1200 GPS: “… en dat gaat fantastisch!” Met de demoversie kun je nog niet zoveel doen, maar als de officiële versie uit is kunnen ook andere applicaties (zoals Navigon in de demo) gebruikmaken van de signalen van een extern GPS-apparaat.

Wat de iPhone en iPod touch betreft: alle tot nu toe uitgebrachte iPhones en iPod touches met OS 2.x en 3.x worden ondersteund, behalve de iPod touch 1G (die heeft namelijk geen Bluetooth-chip). Bij de iPhone 3G en eerste generatie iPhone is het aan te raden om Wi-Fi uit te schakelen, om de werking te verbeteren. Alle details vind je op de website

Zie: roqyGPS

Tipgevers: Adam en loveGPS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS, Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.