‘Nieuwe Apple TV is slechts kleine update’

Apple zal op 22 oktober inderdaad een nieuwe Apple TV presenteren, maar deze is minder spectaculair dan we wellicht hopen, aldus MG Siegler.

apple-tv-generationsDe geruchten rond een nieuwe Apple TV lijken inmiddels zo geloofwaardig, dat zelfs Amazon in Duitsland en Frankrijk voor korte tijd de Apple TV-verkoop op zeer specifieke wijze staakte. Eén van de originele bronnen achter de verhalen over een nieuwe Apple TV neemt echter een stap terug. Voormalig TechCrunch-blogger MG Siegler was in september nog degene die de Apple TV vierde generatie voor oktober voorspelde, maar zijn bronnen wijzen er inmiddels op dat deze onthulling wellicht minder spectaculair is dan eerder gedacht.

Het Apple TV-project is vertraagd, waardoor het niet mogelijk zou zijn om een grootse Apple TV-update in oktober te presenteren. Siegler denkt dat we op 22 oktober wel een kleine update voor de Apple TV zullen zien, met bijvoorbeeld betere specificaties. Deze Apple TV zal alleen geen vernieuwd besturingssysteem of andere grootse vernieuwingen krijgen, wat betekent dat hij in functie nagenoeg gelijk zal zijn aan eerdere Apple TV’s.

Apple bracht met de Apple TV derde generatie ook al een Apple TV uit die eigenlijk alleen qua hardware werd vernieuwd. Deze bump in specs zorgde er alleen wel voor dat de Apple TV moeiteloos 1080p-video’s kon afspelen, terwijl eerdere Apple TV’s waren beperkt tot 720p. Wij vermoeden dat Apple in ieder geval één voordeel met betrekking tot de betere hardware zal benoemen, mits de Apple TV op de door Siegler voorspelde manier wordt gepresenteerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2013, 11:42
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.