Nieuw in iOS 6 bèta 2: Guided Access, Smart Banners en meer

Apple heeft in gisteravond iOS gestuurd naar ontwikkelaars, waarin een aantal nieuwe functies te vinden zijn. Zo is Guided Access ingeschakeld en kun je voortaan ook Smart Banners op sites bekijken.

Guided Access iOS 6Afgelopen avond bracht Apple de tweede bèta-versie van iOS 6 uit. Naast een aantal bugfixes bevat deze nieuwe bèta ook diverse interessante veranderingen en toevoegingen. Zo is de functie Guided Access (Begeleide toegang) eindelijk ingeschakeld, waarmee je kunt voorkomen dat bijvoorbeeld een kind een iPhone-spelletje verlaat om door je e-mail te neuzen. Sites kunnen voortaan ook Smart Banners laten zien, die rechtstreeks verwijzen naar de App Store. Daarnaast is er flink gesleuteld aan een aantal bestaande functies. Volgens @iH8sn0w zal de bèta op 31 juli 2012 verlopen.

Guided Access is vanaf iOS 6 bèta 2 te gebruiken. De functie werd tijdens WWDC uitgebreid besproken, maar was in iOS 6 bèta 1 nog niet ingeschakeld. Met deze nieuwe functie kun je de homeknop en bepaalde delen van het scherm in een app uitschakelen, zodat je de iPhone bijvoorbeeld kunt geven aan een kind die er een spelletje op wil spelen. Zij kunnen dankzij de functie niet het spel afsluiten om bijvoorbeeld je e-mailapp op te starten.

Smart Banners iOS 6Websites kunnen vanaf iOS 6 bèta 2 ook Smart Banners laten zien aan bezoekers. Deze reclamebanners verschijnen specifiek op de iPhone, iPad en iPod touch en linken naar bijvoorbeeld de app van de website die je bezoekt. Door er op te tappen word je direct naar de App Store gebracht.

Door Gedeelde Fotostream bij de instellingen van iOS 6 bèta 2 uit te schakelen, verdwijnt de optie om een foto aan een andere Fotostream toe te voegen bij de deelmogelijkheden. Waarschijnlijk zorgt de knop er ook voor dat de Fotostreams van vrienden die je hiervoor uitnodigen ook niet worden getoond. De manier waarop je een Gedeelde Fotostream maakt is ook iets gewijzigd.

Twitter icon iOS 6Twitter in iOS 6 maakt voortaan gebruik van het nieuwe Twitterlogo. Hierdoor kunnen we nu ook alvast zien hoe het nieuwe Twitter app-icoon er uit zal komen te zien wanneer er een update voor de applicatie uitkomt. Het nieuwe logo is te vinden onder de deelknop van iOS 6 en bij de Twitter-widget in het Berichtencentrum. Daarnaast is het Tweet-scherm van Siri licht veranderd, al wordt hierbij het oude logo nog steeds getoond.

Er zijn ook een aantal kleinere veranderingen in iOS 6 bèta 2 te vinden. Zo is de 3G-schakelaar na korte afwezigheid in iOS 6 bèta 1 weer terug en toont Passbook voortaan meer informatie over mogelijke digitale pasjes. Een agenda-afspraak in het berichtencentrum van iOS 6 toont voortaan ook wanneer deze afspraak eindigt. Bij de instellingen van iCloud kun je voortaan ook aangeven of de leeslijsten van Safari zich over het mobiele netwerk mogen synchroniseren. We schreven gisteren ook nog over het nieuwe icoon bij het Software Update-scherm, waarin een kleine animatie is toegevoegd.

https://www.youtube.com/watch?v=fv7I3K9lf5M&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 11:37
Categorie iOS
Onderwerpen banners, ios 6, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.