Nest Cam op tafel

Nest Cam herkent automatisch deuren en heeft verbeterde pushberichten

De Nest-app wordt verbeterd. Heb je een Nest Cam-beveiligingscamera, dan herkent deze straks ook automatisch deuren. Ook krijgt de app verbeterde pushnotificaties, zodat je een bewegende clip te zien krijgt, rechtstreeks in de melding.

Nest Cam op tafel
Nest Cam-gebruikers opgelet, want er komen handige nieuwe functies naar de bijbehorende Nest-app. Met ingang van de nieuwe versie, kan de Nest-app automatisch deuren herkennen. Dankzij deze deurenherkenning, worden deuren na enig gebruik automatisch herkend, zodat er een activiteitenzone aangemaakt wordt. Bovendien krijgt de Nest-app verbeterde notificaties, waardoor je de app niet meer hoeft te openen om een clip te bekijken.

Nest herkent deuren

De Nest Cam Indoor en Outdoor zorgen ervoor dat te allen tijde je huis kunt bekijken via de bijbehorende Nest-app. Zo zie je wie er in je huis geweest is, maar de app kan ook meldingen sturen als je bijvoorbeeld niet thuis bent. Met een Nest Aware-abonnement kun je ook terugbladeren in de tijd, persoonsmeldingen krijgen en Activiteitszones aanmaken. De nieuwe functies om deuren te herkennen, komt de komende weken beschikbaar voor iedereen met een Nest Cam en Nest Aware-abonnement. De camera leert door het gebruik op welke plekken er deuren aanwezig zijn. Hierna creëert de Nest-app automatisch Activiteitszones voor deze deuren, zodat deze gebieden extra in de gaten gehouden worden. Aan de hand van deze zones kun je aparte meldingen instellen.

Nest-app met Nest Cam en rook.

Daarnaast heeft de Nest-app ook betere notificaties. In een eerdere update werd al ondersteuning voor rijke notificaties toegevoegd, maar dit wordt nog verder uitgebreid. In plaats van alleen afbeeldingen in het pushbericht, krijg je straks ook een bewegende clip te zien in de melding zelf. Hierdoor is het niet nodig om de Nest-app te openen om te zien wie er in je huis was en waarom. Onthoud wel dat het slechts gaat om een geanimeerde preview van de complete clip. Om de complete clip te bekijken, moet je de Nest-app nog wel openen. Bovendien werkt de Nest Cam ook beter samen met de Nest Protect, de rookmelder van Nest. Mocht er rook gesignaleerd zijn, dan zullen alle Nest-camera’s aan gaan zodat je de beelden van je huis kunt bekijken. Tot slot kunnen gebruikers sneller naar een bepaalde dag in de tijdlijn scrollen door simpelweg op de datum te tikken.

De update van de Nest-app komt binnenkort beschikbaar. De functie voor de deurenherkenning wordt de komende weken voor gebruikers uitgerold. Behalve een Nest Cam (Indoor of Outdoor) heb je dus ook een Nest Aware-abonnement van minimaal €10 per maand of €100 per jaar nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2017, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.