Microsoft-analist speculeert over Zune-software voor de iPhone

Microsoft-analist Mary Jo Foley ziet wel kansen in een Zune Player voor Windows en Mac, waarmee je je iPhone kunt synchroniseren. Daarmee krijg je als iPhone/iPod-gebruiker ook toegang tot muziekabonnementen van Zune Pass.

zune playerMary Jo Foley van ZDNet is wereldwijd de bekendste Microsoft-blogger en is vaak vroegtijdig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. In een recente blogposting merkt ze op, dat de Microsoft de muziekabonnementen van Zune Pass ook op andere apparaten bruikbaar zijn. Het werkt al met de Sony Walkman mp3-speler en is makkelijk uit te breiden naar de iPhone en iPod touch.

iPhone-gebruikers hebben nu nog weinig alternatieven als ze zich willen abonneren op een muziekdienst en via iTunes kun je alleen losse nummers aanschaffen. Foley suggereert zelfs dat Microsoft iets kan doen aan de vele klachten die Windows-gebruikers met iTunes hebben. Het idee is dan, dat Microsoft de Zune-software voor Windows en Mac gaat uitbrengen. Ze legde het idee voor aan Jose Pinero, Director of Communications for Microsoft’s TV, Video and Music Business, en vroeg hem wat hij ervan vond.

zune marketplacePinero antwoordde beleefd dat zijn bedrijf “alle opties met betrekking tot platformen overweegt” en zegt daarbij eigenlijk niet zoveel nieuws. Wel gaf Pinero aan, dat Mac- en Linux-gebruikers hun muziek al kunnen streamen met een Zune Pass-abonnement, via de browser. Op korte termijn hoeven we niets te verwachten, want Microsoft gaat eerst Zune-diensten op de Xbox aanbieden en pas daarna zijn mobiele telefoons aan de beurt.

Leuk bedacht, zo’n Zune-applicatie om je iPhone te synchroniseren. Maar zou Microsoft een betere oplossing kunnen bieden dan Apple?

Via: ZDNet Blogs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2009, 13:27
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.