Life Web Browser: browser geoptimaliseerd voor de iPad

Life Web Browser is een nieuwe webbrowser voor de iPad. Deze maakt het bladeren door tabbladen makkelijker, bewaart miniaturen van bookmarks en opent webpagina's op de achtergrond.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

life browserEr komen dagelijks nieuwe applicaties voor de iPad beschikbaar, maar veel opvallende nieuwkomers zitten daar niet tussen. Het is vooral meer van hetzelfde: bestaande iPhone-applicaties die voor het grotere scherm zijn aangepast, of applicaties die qua functionaliteit niet zoveel verschillen van wat er al is. Gelukkig is Life Web Browser een uitzondering: dit is een nieuwe webbrowser die helemaal voor de iPad is geoptimaliseerd.

Ontwikkelaar Saied Ghaffari maakte met zijn bedrijf It’s About Time eerder een widget-applicatie voor de iPad. Maar omdat Apple dergelijke applicaties niet meer toestaat, moesten ze iets anders verzinnen: een webbrowser die is geoptimaliseerd voor touchscreen-navigatie op de iPad. De browser is gebaseerd op WebKit en werd daarom vrij snel door Apple goedgekeurd.

ipad-life-browserIt’s About Time heeft gekeken naar tekortkomingen van bestaande browsers zoals Safari en Perfect Browser. Ze voegden tabbladen toe, bij het tappen op een link opent altijd een nieuw tabblad en de browser onthoudt je favoriete sites. Je hoeft geen pagina met miniaturen te openen (zoals bij Safari) om naar andere tabbladen te gaan, maar kunt gewoon links en rechts bladeren door op de rand van het scherm te tappen. Swipen om naar andere tabbladen te bladeren kan ook. Met twee vingers zoom je in en uit, met drie vingers navigeer je vooruit en achteruit op een pagina. Ook handig is dat Life Web Browser alvast de pagina’s in de niet-zichtbare tabbladen opent. Met de knop Q kun je websites in de wachtrij (queue) zetten, zodat ze op de achtergrond worden geladen.

Nog meer mogelijkheden: fullscreen een webpagina bekijken of miniaturen van bookmarks bekijken. Bij Safari op de desktop kan dat al, maar bij Safari op de iPad nog niet: daar zie je wel miniaturen van de tabbladen, maar niet van de bookmarks.

Downloaden: Life Web Browser (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2010, 15:57
Categorie iOS
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.