iPad mini Retina verslaat eerste iPad mini ruimschoots in benchmarks

Uit Geekbench-tests blijkt dat de iPad mini Retina veel beter presteert dan de eerste generatie iPad mini. Het verschil is enorm.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

retina ipad mini
De iPad mini met Retina-scherm is iets duurder dan z’n voorganger. Maar je krijgt ook meer waar voor je geld wat prestaties betreft. De eerste benchmarktests met Geekbench 3 tonen aan dat de iPad mini met Retina-scherm veel beter presteert dan de originele iPad mini. Terwijl de iPad mini eerste generatie nog 261 punten scoorde in Geekbench 3, haalt de iPad mini Retina 1372 punten.

Dat wil overigens niet zeggen dat de iPad mini Retina “vijfmaal beter presteert”, want niemand heeft beweerd dat de benchmarkscores van Geekbench lineair zijn. Uit de grafiek hieronder, waarin de single core-prestaties tegen elkaar zijn afgemeten, is de iPad mini Retina bijna de best presterende tablet van Apple. Alleen de iPad Air scoort beter en laat ook een iets hogere kloksnelheid (1400 versus 1300 MHz) zien. Uit de grafiek blijkt ook duidelijk hoezeer de oudere iPad mini en iPad 2 en iPad 3 in prestaties met elkaar overeenkomen. Pas bij de iPad 4 werd weer een monstersprong gemaakt, van 262 naar 772 punten. En bij de nieuwste iPads uit 2013 is de sprong in performance opnieuw indrukwekkend. Gebruik je je iPad alleen voor wat tekstverwerking en andere simpele toepassingen, dan zal deze toename in performance waarschijnlijk weinig indruk op je maken. Maar zoek je een iPad voor wat zwaardere toepassingen, dan weet je dus welke iPads je moet hebben: de iPad 4 of liever nog de iPad Air en iPad mini Retina.

benchmarks ipad air ipad mini

Ook zelf eens zo’n benchmarklijstje maken? Kan makkelijk. Je kunt in de App Store de benodigde app Geekbench 3 downloaden en op al je iPhones en iPads installeren.

benchmarks ipad air ipad mini

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 14:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen benchmark, geekbench, ipad mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.