Jawbone Up24: activiteitentracker Jawbone heeft eindelijk Bluetooth

Jawbone heeft de Jawbone Up24 aangekondigd, een nieuwe activiteitentracker die gebruikmaakt van Bluetooth.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone Up24Jawbone heeft vandaag de Up24 aangekondigd. Deze nieuwe activiteitentracker maakt gebruik van Bluetooth om je bezigheden op een dag met de bijbehorende iPhone-app te synchroniseren. Bij eerdere modellen van de Jawbone Up moest je de armband in de geluidspoort van je iPhone steken om je data te delen. Met de toevoeging van Bluetooth staat de Up24 op gelijke voet met concurrenten Nike en Fitbit, die in hun activiteitentrackers ook Bluetooth gebruiken. De Up24 maakt automatisch verbinding met de iPhone-app, waardoor de data van de armband wordt doorgegeven zonder dat je daar zelf actie voor hoeft te ondernemen.

De Jawbone Up24 is net als zijn voorgangers een activiteitentracker die je om je pols draagt. Aan de hand van alle bewegingen die je op een dag maakt ziet de Up24 hoeveel je hebt gelopen, gefietst en ook hoe je hebt geslapen. Deze data kan door de bijbehorende iPhone-app worden gebruikt om te tonen hoe je dag was en of je bepaalde doelen hebt behaald. De Up24 werkt in combinatie met een vernieuwde iOS-app die op basis van je activiteiten steeds meer suggesties voorschotelt. Je zult na een paar dagen te horen krijgen wanneer je het beste naar bed kunt gaan zodat je beter slaapt, of wanneer je er tussenuit moet gaan als je graag meer wil bewegen.

Jawbone verkoopt de Up24 voor 149 dollar in de kleuren oranje (Persimmon) en zwart (Onyx), maar op het moment alleen nog maar in de Verenigde Staten. Jawbone verkoopt wel andere producten in Nederland, dus het lijkt een kwestie van tijd totdat de Up24 hier zal worden aangeboden.

De bijgewerkte iOS-app is op het moment al beschikbaar en lijkt zich niet te beperken tot alleen de nieuwste Jawbone-armband. De update maakt het ook mogelijk om een nacht waarin je geen slaap hebt bijgehouden alsnog in te voeren. De app bepaalt dan je slaappatroon op basis van de opgegeven uren en je eerdere data.

Downloaden: UP by Jawbone (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Update: De Jawbone Up24 wordt vanaf begin 2014 in Nederland verkocht, aldus Jawbone op Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 21:15
Categorie Accessoires
Onderwerp jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.