Apple biedt mogelijke oplossing grijze Wi-Fi-schakelaar

Apple legt uit op een helpdeskpagina hoe je mogelijk problemen met een grijze Wi-Fi-schakelaar in iOS 6 kunt oplossen. iOS 6.0.1 loste het probleem met de Wi-Fi-schakelaar niet op.

iOS 6 grijze Wi-Fi schakelaarEen groeiend aantal iPhone-bezitters klaagt over problemen bij het maken van een Wi-Fi-verbinding. In de instellingen van de iPhone is de Wi-Fi-schakelaar grijs, waardoor het onmogelijk is om de functie aan te zetten. Uit meldingen blijkt dat het probleem blijft bestaan nadat gebruikers iOS 6.0.1 hebben geïnstalleerd. Apple legt uit op een helpdeskpagina hoe je kunt proberen je iPhone te resetten, updaten en herstellen om de Wi-Fi-functionaliteit weer werkend te krijgen.


Apple raadt aan het volgende te proberen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer of Vliegtuigmodus staat uitgeschakeld
  2. Start je iOS-apparaat opnieuw op
  3. Update je iOS-apparaat
  4. Reset netwerkinstellingen door te tappen op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in
  5. Herstel je iOS-apparaat in iTunes

Je kunt je iPhone updaten door naar ‘Instellingen’ te gaan, op ‘Algemeen’ te tappen en te kiezen voor ‘Software-update’. De schakelaar voor Vliegtuigmodus vind je op de Instellingen-pagina van je iPhone. Herstellen vanuit iTunes doe je door je iPhone aan een computer met iTunes te hangen, vanuit dit programma op je iPhone te drukken en de knop ‘Herstel’ in te drukken. Hierbij wordt de iPhone naar zijn oorspronkelijke instellingen teruggebracht.

Slaag je er met bovenstaande methode niet in om de grijze Wi-Fi-schakelaar te repareren, dan kun je proberen om contact op te nemen met Apple.

Apple raadt bij bovenstaande stappen onder andere aan om de laatste versie van iOS te installeren. Mogelijk is het probleem met iOS 6.0.1 inderdaad opgelost, maar moet je eerst je netwerkinstellingen resetten en je iPhone via iTunes herstellen. De kans bestaat dat het probleem in iOS 6.0.1 nog steeds bestaat maar dat de oplossing wel voor een aantal mensen heeft gewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 november 2012 om 16:30
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.