iMac Pro upgraden naar meer RAM

iMac Pro is achteraf niet naar 256GB RAM te upgraden

Alleen via Apple zelf

Apple geeft je sinds kort de mogelijkheid om 256GB werkgeheugen in een iMac Pro te stoppen. Maar de enige manier om dat te doen is om een iMac Pro op maat te laten configureren bij Apple zelf. Achteraf kan het namelijk niet.

iMac Pro met 256GB RAM

Het is voor het eerst dat gebruikers zoveel werkgeheugen in een Mac kunnen stoppen: 256GB om precies te zijn. Maar interne documentatie van Apple maakt nu duidelijk, dat het alleen door Apple in de iMac Pro geplaatst kan worden. Een upgrade achteraf zit er niet in. Apple paste op 19 maart een aantal producten in het Mac-assortiment aan, waaronder een vernieuwde iMac 2019. Die normale iMac blijkt wat flexibeler, want volgens OWC is het mogelijk om het 27-inch model te upgraden naar 128GB RAM, terwijl Apple zelf een maximum van 64GB aanbiedt in de winkel.


Achteraf 256GB werkgeheugen niet mogelijk
Bij de professionele iMac Pro heb je wat minder upgrade-mogelijkheden. Het basismodel heeft 32GB RAM en je kunt dit uitbreiden naar 64GB, 128GB of zelfs 256GB voor de echt zware gebruikers. Dat laatste kost je €6.240 extra maar is dus alleen via Apple te doen. De medewerkers van het Apple Store supportteam en Apple Authorized Service Partners hebben documentatie ontvangen waarin staat dat alleen iMac Pro modellen die door Apple bij aankoop al juist zijn geconfigureerd in staat zijn om 256GB te ondersteunen.

iFixit iMac Pro

Fysiek is het wel mogelijk om vier 64GB geheugenmodules in de iMac Pro te plaatsen, maar dat is volgens Apple achteraf niet mogelijk. Wellicht dat er later nog een reparatiebedrijf opduikt die er wel in is geslaagd om meer geheugen te plaatsen. Het is namelijk niet duidelijk of er een speciale workaround nodig is om het extra geheugen te kunnen aanspreken, of dat het een verkooptruc is om te zorgen dat gebruikers voor de duurdere upgrade via Apple zelf kiezen. Achteraf upgraden via Apple zou overigens ook niet mogelijk zijn, dus je moet het meteen al bij de bestelling juist kiezen.

De iMac Pro is vanaf €5.500 verkrijgbaar in de Apple Store en biedt diverse andere upgrade-mogelijkheden, waaronder een betere grafische kaart. Bekijk ook ons overzicht Mac kopen met alle mogelijkheden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac Pro

De iMac Pro is Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals. De iMac Pro heeft krachtigere specificaties en is in een exclusieve spacegrijze uitvoering beschikbaar. De iMac is er alleen in een 27-inch display. Het huidige model heeft een 10-core Intel Xeon W-processor en heeft standaar 32GB RAM en 1TB SSD. De prijs ligt daardoor fors hoger. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.