apple-watch-modellen

‘Horlogebandjes voor Apple Watch straks los verkrijgbaar’

Apple gaat horlogebandjes voor de Apple Watch los verkopen. Bepaalde combinaties zijn daarbij wellicht uitgesloten, om de exclusiviteit te benadrukken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als de Apple Watch in april in de verkoop gaat, zullen de horlogebandjes daarbij los te koop zijn. Dat blijkt uit nieuwe informatie van bronnen. Eerder werd nog gesuggereerd dat Apple in eerst instantie vaste bundels zou verkopen, van een Apple Watch-variant in combinatie met een bepaald horlogebandje. In plaats daarvan komt de Apple Store vol te hangen met allerlei bandjes, zodat er duizenden combinaties mogelijk zijn.

apple-watch-modellen

Al langer is bekend dat de Apple Watch in twee formaten te koop zal zijn: 38mm en 42mm. Bovendien komen er drie uitvoeringen, zoals op de foto hierboven. Het goedkoopste model ($349) is de Apple Watch Sport, gemaakt van aluminium. In het midden zie je het standaardmodel met een behuizing van staal en krasvast glas. Het gouden model gaat volgens geruchten vele duizenden euro’s kosten en wordt in de Apple Store in een speciale kluis bewaard. Volgens de bekende Apple-blogger John Gruber kan de gouden Apple Watch gemakkelijk meer dan $10.000 gaan kosten. En dat is alleen nog maar de vanafprijs, want de duurste modellen kunnen oplopen tot wel $20.000. Wie niet snapt hoe Apple zoveel geld durft te vragen, begrijpt volgens de commentatoren niet hoe Apple werkt (en hoe nieuwe bevolkingsgroepen zoals de Chinese upper class in opkomst zijn en zich proberen te onderscheiden).

Niet voor elk model

Wat de horlogebandjes zelf betreft: sommige modellen zijn alleen verkrijgbaar voor het model met 38mm of 42mm behuizing. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat het model met moderne gespsluiting alleen voor het 38mm-model te koop zal zijn. Het horlogebandje met lederen ribbelpatroon (Leather Loop, zie foto hieronder) lijkt alleen beschikbaar voor de 42mm horloges. Dat is af te leiden uit promotiemateriaal van Apple: foto’s van de Leather Loop tonen altijd het grotere Watch-model van 42mm.

apple watch stijl 1

Ook kan het zijn dat Apple bepaalde horlogebandjes alleen bij de duurdere modellen verkoopt, om te onderstrepen dat je een duurder model hebt gekocht. John Gruber denkt dat er minimaal vijf prijsniveau’s voor de normale Apple Watch zullen zijn, met als goedkoopste optie een siliconen sportbandje, daarna een normaal lederen bandje, een luxe lederen bandje en als duurste optie de schakelarmband. De bijzonder uitgevoerde ‘Milanese Loop’ (zie foto hieronder) zou daar precies middenin vallen qua prijs.

Apple-Watch-steel-case-milanese-loop

Apple sprak zelf over ‘miljoenen’ combinaties, maar sommige combinaties klinken onlogisch. Zo zullen maar weinig mensen een luxe horlogebandje met gouden gesp kopen voor het sportmodel. Niet alleen is de combinatie van aluminium met goud niet zo mooi, maar de kans is aanwezig dat het horlogebandje duurder is dan het horloge zelf. Het zou daarom logisch zijn als Apple de horlogebandjes voor het 18-karaat gouden model niet zomaar los verkoopt, om de exclusiviteit van die duurdere modellen te onderstrepen.

De lederen horlogebandjes voor de Apple Watch worden gemaakt in Nederland.

Lees ook: Waarom alleen Nederlandse koeien goed genoeg zijn voor Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 17:53
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.