google-fotos

Google Foto’s schotelt je foto’s uit het verleden voor

De nostalgie-app Timehop heeft er een concurrent bij. Google Foto's toont je voortaan ook foto's uit het verleden, die je vervolgens kunt delen met vrienden en familie.

Google Foto'sWaar was jij drie jaar geleden? Google Foto’s vertelt het je sinds de laatste update, waarbij je meteen foto’s uit het verleden te zien krijgt. Met deze functie concurreert Google met de app Timehop, die op basis van sociale media een greep doet in je verleden.

Staat er een foto van precies een jaar geleden in Google Foto’s? Dan zal deze je worden voorgeschoteld vanuit de Assistent-optie in de app. Een logische toevoeging aan Google’s foto-app: in het foto-overzicht ligt de nadruk al op de datum waarop een plaatje is geschoten en kun je snel springen naar foto’s gemaakt in het verleden.

Je kunt de oude foto’s vervolgens bewerken, of aan anderen laten zien via de deelfunctie. Die laatste optie is ook nog eens verbeterd in de update: het is voortaan mogelijk om ook animaties gemaakt in Google Foto’s te delen in andere apps, waaronder Facebook, WhatsApp en Instagram.

Een iets praktischere vernieuwing in de update voor Google Foto’s: het is mogelijk om de omslagfoto van een album te veranderen. Hoewel albums voor de update ook al een omslagfoto hadden, werd deze door Google zelf geselecteerd. Met de nieuwe selectietool kun je zelf een plaatje kiezen, waardoor je wat onhandige keuzes van Google kunt corrigeren.

Google Foto’s concurreert met Timehop

Door je oude foto’s voor te schotelen en makkelijker te laten delen, is Google Foto’s ineens een geduchte concurrent voor de iOS-app Timehop. Toch vermoeden we dat Timehop voor velen nog een streepje voor heeft: deze app zoekt naar oude berichten op Facebook, Instagram, Twitter en Foursquare, waardoor je een nog beter idee krijgt van wat je een jaar geleden hebt gedaan. Google Foto’s heeft alleen zijn eigen fotobibliotheek, waardoor je die ene leuke tweet bij een foto moet missen.

Google is niet de enige partij die concurreert met Timehop: ook Facebook doet dit sinds kort. Eens in de zoveel tijd toont de Facebook-app een oude post van een aantal jaar terug, die je vervolgens met een druk op de knop kunt delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2015, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp google foto's

Google Foto's

Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips. Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer.

Google Foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.