Google brengt zakelijke beheertools voor Google Apps op iPhone uit

Google heeft een nieuwe set beheertools voor de zakelijke gebruikers van Google Apps beschikbaar gesteld. De beheertools zijn specifiek bedoeld voor mobiele apparaten en geeft beheerders meer mogelijkheden om te regelen hoe de gegevens op een toestel zijn beschermd. In een blogposting legt software-engineer Bryan Mawhinney uit dat de nieuwe functionaliteit inhoudt dat beheerders toestellen […]

google apps iphoneGoogle heeft een nieuwe set beheertools voor de zakelijke gebruikers van Google Apps beschikbaar gesteld. De beheertools zijn specifiek bedoeld voor mobiele apparaten en geeft beheerders meer mogelijkheden om te regelen hoe de gegevens op een toestel zijn beschermd. In een blogposting legt software-engineer Bryan Mawhinney uit dat de nieuwe functionaliteit inhoudt dat beheerders toestellen op afstand kunnen wissen, een telefoon na een bepaalde periode blokkeren en gebruikers dwingen om een veilig wachtwoord te kiezen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een vaste lengte van het wachtwoord of bepaalde karakters (alleen letters en cijfers of bijvoorbeeld ook speciale karakters).


De nieuwe mobiele beheertools voor Google Apps zijn geschikt voor iPhone, Windows Mobile en Nokia 5-series maar niet voor Android, Google’s eigen mobiele platform. Daarvoor zijn nog wel aanvullingen gepland.

Meer info: Google Enterprise Blog

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2010 om 18:40
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.